avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie exclusiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie exclusiva

buna ziua,
Iata pe scurt povestea mea: am 37 ani,am fost casatorita 13 ani si in urma neintelegerilor am divortat in mai2013,la notar,de comun acord si...din pacate am impartit custodia celor doi copii minori (11 si respectiv 6 ani). Ce pot face sa obtin custodia lor?care sunt pasii?
multumesc
In primul rand, din ce sustineti dumneavoastra nu vad motive pentru a fi decazut din drepturile parintesti, insist pe acest aspect pentru ca doar asa se poate obtine custodia unica de catre dumneavoastra.
In alta ordine de ideei, puteti solicita instantei de judecata sa stabileasca locuinta minorilor la domiciliul dumneavoastra, precum si stabilirea unui program de vizita adegvat in care tatal are dreptul de vizita al minorilor si nu in ultimul rand daca situatia o impune, stabilirea unei pensii de intretinere in favoarea minorilor.
Atat si nimic mai mult.
copiii stau cate o saptamana,alternativ la fiecare.


Pai de ce asa ?

Copiii trebuie sa aiba un domiciliu stabil la unul din parinti, la notar cum v-ati inteles ?

Nu trebuie decazut din drepturi pt a exercita singura autoritatea parinteasca insa va e de mare folos sa o exercitati singura. Regula e sa o exercitati in comun si numai pt motive temeinice singura, adica sa decideti singura pt copil. Daca puteti dovedi ce sustineti, aveti sanse, insa nu prea mari nici asa.
In primul rand va intereseaza sa stabiliti locuinta copiilor la dvs daca nu ati stabilit asa de la bun inceput, adesati-va instantei pt asta si cereti ca acesti copii sa locuiasca la dvs, tatal sa plateasca pensie si propuneti un program de vizita pt tata.
dar la notar unde e stabilit domicliul minorilor?
daca este la el trebuie sa promovati o actiunea prin care sa se stabileasca domiciliul la dvs. puteti solicita si custodie exclusiva daca aveti motive intemeiate. sansele pe care le aveti vi le poate estima doar avocatul dvs. care cunsoaste cazul in speta. nu exista retete ci maiestrie in administrare probatoriului....
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2013
Antoanela Geaman, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa il decad din drepturi pe tatal copilului meu? Catalina12345678 Catalina12345678 Traiesc in concubinaj cu tatal fetitei mele.El a recunoscut-o pe fetita.dar as vrea sa stiu daca ma despart de el as putea sa il decad din drepturi si sa trec ... (vezi toată discuția)
Ma poate ajuta si pe mine cineva cu o indrumare ? - violenta in familie alexandravoicu alexandravoicu Traiesc cu un barbat de 3ani ,avem si o fetita de 2 ani nu suntem casatoriti legitim si as vreau sa il decad din drepturile parintesti pt ca este beat aproape ... (vezi toată discuția)
Exercitarea autorității părintește exclusive Emiliano12 Emiliano12 Prin exercitarea autoritatii părintesti exclusive celalalt părinte își pierde dreptul de a avea contact cu copilul sau cind si cum dorește? (vezi toată discuția)