avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate

este intemeiata actiunea in constatarea dreptului de proprietate asupra unui teren care este deja reconstituit conform legii 18, dar pentru care inca nu s-a eliberat titlu de proprietate.?
Cel mai recent răspuns: dana2002 , utilizator 13:58, 14 Noiembrie 2013
Pai cum s-a reconstituit dreptul de proprietate in absenta unui titlu.
In oricare din situatii, atunci cand reclamantul considera necesar poate solicita instantei de judecata sa-i constate calitatea de proprietar asupra unui bun. Constatarea calitatii de proprietar presupune ca reclamantul sa detina aceasta calitate, mai pe scurt sa nu fie o actiune in revendicare, in dobandirea unui bun in proprietatea sa.
Intemeiata mi se pare o actiune, in cazul de fata, in obligarea paratului de a emite pe numele reclamantului titlu de proprietate.
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2013
ContSters305424, utilizator
Buna ziua! Legea 18/1991 spune prin art. 64 ca
(1) În cazul în care comisia locala refuza înmânarea titlului de proprietate emis de comisia
judeteana sau punerea efectiva în posesie, persoana nemultumita poate face plângere la instanta în a carei raza teritoriala este situat terenul.
(2) Daca instanta admite plângerea, primarul va fi obligat sa execute de îndata înmânarea titlului de proprietate sau, dupa caz, punerea efectiva în posesie, sub sanctiunea condamnarii la daune cominatorii pentru fiecare zi de întârziere, anume stabilite de instanta.
este reconstituit dr. de proprietate, validat de comisia judeteana, dar reconstituirea s-a facut pentru o suprafata mult mai mare care nu este masurata in totalitate, iar in momentul de fata nu exista specialist topo la comisia locala si cred ca nici mostenitorii nu pot identifica toate parcelele in vederea masurarii lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisia locala evita retrocedarea terenului cornel-victor cornel-victor Socrii mei au cerut Primariei locale retrocedarea unei suprafate de 4700 mp rezultata dintr-o mostenire. Comisia Locala a Fondului Funciar le-a respins ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate eronat, dar refuzat simpa simpa Va rog sa ma ajutati cu un sfat referitor la obtinerea titlului de proprietate care a fost refuzat de catre titular (proprietar, bunicul meu) in urma cu mai ... (vezi toată discuția)
Daune cominatorii pentru neprimirea titlului de proprietate pentru un teren agricol furgim furgim Buna ziua Mai pot cere in instanta daune cominatorii pentru neprimirea titlului de proprietate pentru un teren agricol? Bunicul meu a murit si nu a apucat ... (vezi toată discuția)