Situatia este urmatoarea: bunica impreuna cu bunicul meu (care a decedat) detin un imobil in care locuim: eu impreuna cu sotul si copii, mama si bunica.
Dupa moartea bunicii, mama va fi din cate am inteles singura mostenitoare si avand probleme cu alcoolul, neavand nici o sursa de venit cred ca va vinde casa.
Intrebarea mea este:cum o pot impiedica pe mama sa vanda casa in care locuim dupa moartea bunicii, sau daca o vinde cum pot sa obtin si eu o cota parte?
Oare se poate sa ma includa in succesiune, adica dupa moartea bunicii cand facem succesiunea ma poate include si pe mine, sau are dreptul doar ea?
Vorbiti cu bunica sa dezbateti succesiunea dupa sotul ei si apoi sa va vanda/ doneze o parte din cota ei, sau macar sa va lase un testament fara sa ii incalce rezerva de mostenire a fetei ei.
Dupa moartea bunicii, puteti incerca ca va puneti sub interdictie mama daca are probleme psihice, mai ales ca starea ei se va inrautati.
Mostenire
ernesto
buna ziua! suntem patru frati , tatal a decedat an urma cu zece ani iar atrebarea mea este urmatoarea: poate mama noastra sa lase mostenire la un singur copil ... (vezi toată discuția)
Dreptul de mostenire
reya
buna ziua! ma numesc madalina si as dori sa va consult cu privinta la un act de mostenire.
bunicii mei, parintii mamei mele, doresc sa incheie un act de ... (vezi toată discuția)