avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Parte din salariu la negru!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Parte din salariu la negru!

Buna ziua,

Va rog ajutati-ma cu sfaturi.
Am acceptat sa primesc o partea a salariului pe cartea de munca + o parte la negru, de la "patron". (oferta scris pe e-mail)
Luna aceasta s-a razgandit si a zis ca nu imi mai da niciun ban in plus ce am pe carte de munca pt luna trecuta, si in consecinta nu m-am mai prezentat la birou ca nu vreau sa lucrez pe gratis.
Teoretic sunt inca angajat al companiei, agent de vanzari.

Problema e ca vor sa-mi desfaca contractul de munca pe motiv de absenta nemotiva si sa-mi impuna sa platesc plata serviciilor telefonului mobil pe care il aveam de la firma.

Ce imi recomandati ?
Multumesc mult!

Cel mai recent răspuns: Florentinta , utilizator 12:51, 21 Noiembrie 2013
Va recomand sa nu mai acceptati astfel de intelegeri intrucat acesta este riscul lor.
Puteti sesiza ANAF-ul si Politia-investig fraudelor, insa va trebui sa aveti dovezi, "oferta" de pe email nefiind suficienta.
In cazul in care nu v-ati prezentat la munca, angajatorul este indrituit sa declanseze procedura cercetarii disciplinare.
Angajatorul este îndreptăţit să dispună concedierea disciplinară a salariatului, în cazul în care acesta lipseste nemotivat de la serviciu.

Salariul platit la negru este foarte greu de recuperat.
Multumesc pentru raspunsuri.
Mi-am luat gandul de la acei bani negri si nu ma intereseaza procedura disciplinara...sa-mi desfaca ctr...
Problema e sa-mi impuna sa platesc plata serviciilor telefonului mobil pe care il aveam de la firma.
Mentionez nu aveam un acord ca trebuie sa platesc ce folosesc sau o limita.
In acest caz, va fi foarte greu sa va impute o anumita suma de bani pentru ca ati depasit suma alocata pentru serviciile telefonice.
Multumesc pentru informatie.
Am semnat doar un pv de predare-primire ca eu, ca angajat al firmei voi folosi numarul cutare.
Dar nu am agreat limita de folosinta, etc...

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara absente nemotivate andra_tea andra_tea Daca angajatul a anuntat telefonic (fara cerere de concediu scrisa) superiorul ca are nevoie de zile libere si acesta a acceptat si a aprobat, se pot considera ... (vezi toată discuția)
3 absente nemotivate - desfacere c.i.m. andrei_coma andrei_coma Un amic a lipsit de la locul de munca deoarece a intervenit ceva urgent si a trebuit sa plece lipsind nemotivat 3 zile. Nu a anuntat pe nimeni pt ca era nou ... (vezi toată discuția)
Refuzarea platii salariilor vedere vedere Buna ziua, Pana de curand am lucrat in carul unei companii sub patronat italian. In ultimele luni firma a cunoscut asprimea crizei economice si situatia a ... (vezi toată discuția)