avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ajutor, inselaciune prin metoda \'\'Accidentul\'\'
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ajutor, inselaciune prin metoda ''Accidentul''

Buna ziua!

In primavara mama a fost inselata prin metoda accidentul. Faptasii au fost prinsi si condamnati in prima instanta la pedepse de 7 ani cu executare pentru escroc si 4 ani cu suspendare pentru cele 2 complice.
In plus, fata de condamnarile la inchisoare:
"In baza art. 14. Cod procedura penala raportat la art. 346 Cod procedura penala, in referire la art. 1357 si art. 1382 Cod civil, admite actiunea civila formulata de partea civila [mama] si, in consecinta:
Dispune avansarea catre partea civila [mama] a sumei de 33 lei ridicata de la inculpata [...] si depusa la dispozitia instantei la Trezoreria muncipiului [X] cu chitanta [...] din [...] aflata la fila 176 dosar urmarire penala.
Obliga pe inculpatii [...], in solidar, la plata sumei de 997 lei reprezentand daune materiale catre partea civila [mama]"

In plus, prin hotararea instantei, inculpatii mai trebuie sa plateasca, in solidar, urmatoarele:
- catre o parte civila 3.110 euro (echivalent lei) daune materiale + 3.000 euro (echivalent lei) daune morale + 246,17 lei x 3 cheltuieli de judecata
- catre alta parte civila 13.101lei daune materiale

De asemenea au 2.850 lei cheltuieli de judecata catre avocatii din oficiu

Se instituie sechestru asigurator asupra tuturor bunurilor mobile si imobile ale celor trei inculpati (fara a se specifica care sunt aceste bunuri) in favoarea celor trei parti civile.

Inculpatii sunt fara ocupatie.

Cu recurs in 10 zile de la comunicare, pronuntata pe 31.10.2013.

Suma este relativ mica si suntem multumiti ca au fost prinsi, ca sa nu mai faca si alte victime; stresul provocat a fost mult mai mare decat suma trimisa. Totusi, exista vreo posibilitate sa recuperam suma si ce trebuie sa facem? Mentionez ca mama este in varsta (75 ani), inculpatii au domiciliul la peste 200km de noi, iar instanta care s-a pronuntat este la aceeasi distanta si nu stiu daca angajarea altor cheltuieli merita.

Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2013
DinuX, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:59, 15 Noiembrie 2013
Ca sa nu cheltuiti bani aiurea vorbiti cu un executor judecatoresc si vedeti daca se va ocupa gratis de executarea silita sau cati bani va cere.

E posibil sa nu recuperati niciun ban si sa mai si cheltuiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare in instanta-recurs laurentiuu laurentiuu Am avut un proces penal,accident, vatamare corporala din culpa. Am primit o amenda penala pe care am achitat-o. Pe latura civila-pretentii- socitatea de ... (vezi toată discuția)
Daune materiale si morale vvaassiillee vvaassiillee Am fost gasit vinovat de producerea unui accident rutier,iar din minuta gasita pe net am aflat urmatoarea pronuntare : \'\'Obligă pe inculpatul X, în solidar ... (vezi toată discuția)
Plata daune morale j_add j_add Buna ziua! Suntem in cele 10 zile cu drept de apel de la comunicarea solutiei intr-un proces penal in care au fost cerute si daune morale + ... (vezi toată discuția)