avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Chemare in instanta-recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Chemare in instanta-recurs

Am avut un proces penal,accident, vatamare corporala din culpa. Am primit o amenda penala pe care am achitat-o. Pe latura civila-pretentii- socitatea de asigurare(unde am avut incheiata polita de asigurare) a facut recurs impotriva mea. Pe fond, ea a fost obligata sa plateasca toate daunele inclusiv avocatul partii vatamate
1) trebuie sa ma prezint obligatoriu la proces?Daca nu ma prezint si nici avocat nu-mi angajez?
2) platesc avocatul din oficiu?(nu imi mai permit iar). Se amana procesul in acest caz?
3) Ce sanse am sa platesc cat mai putin (sau deloc) daunele material si morale pe care a fost obligata societatea sa le platesca?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: laurentiuu , utilizator 21:45, 4 Decembrie 2013
Vorbiti cu avocatul dvs. deoarece trebuie vazut dosarul si analizate motivele de recurs.
Nu sunteti obligat sa va prezentati dar este bine sa mergeti la proces ca sa va exprimati puctul de vedere.
Rog raspunsuri la intrebarile adresate.
În baza art. 14 şi 346 Cod de procedură penală, art. 998-999 Cod civil, art. 49-50 din Legea nr. 136/1995 şi art. 313 din Legea nr. 95/2006. Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă X Admite cererile părţilor civile Spitalul Orăşenesc Yşi Serviciul Judeţean de Ambulanţă Z. Ia act că Spitalul Judeţean de Z, nu se constituie parte civilă în prezenta cauză. Obligă pe inculpatul X în solidar cu asigurătorul S.C. OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A. (fost S.C. BCR Asigurări Vienna Insurance Group S.A.) să plătească părţii civile X sumele de 3.660 lei despăgubiri materiale şi 5.000 lei daune morale. Obligă pe inculpatul X în solidar cu asigurătorul S.C. OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A să plătească părţii civile Spitalul Orăşenesc Y suma de 2.456 lei, reprezentând despăgubiri civile. Obligă pe inculpatul X în solidar cu asigurătorul S.C. OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A să plătească părţii civile Serviciul Judeţean de Ambulanţă X suma de 804,40 lei, reprezentând despăgubiri civile. În baza art. 193 alin. 1 Cod de procedură penală şi art. 50 alin. 1 din Legea nr. 136/1995, obligă pe inculpat în solidar cu asigurătorul la plata sumei de 1.095 lei cheltuieli judiciare către partea civilă X. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru cele care au lipsit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune materiale si morale vvaassiillee vvaassiillee Am fost gasit vinovat de producerea unui accident rutier,iar din minuta gasita pe net am aflat urmatoarea pronuntare : \'\'Obligă pe inculpatul X, în solidar ... (vezi toată discuția)
Obligatii la sume catre spital ? un sfat nikolos nikolos in urma unui accident rutier eu fiind inculpat partile vatamate si-au cerut drepturile prin instanta . Am primit acasa Minuta Penala in care la partile ... (vezi toată discuția)
Ce se mai poate face dupa pronuntarea decizei din recurs? DIX DIX Buna. A fost judecat un dosar cu obiect vatamare corporala din culpa recurs Tribunal\\"Solutie: respinge recursurile declarate de Ministerul Public si ... (vezi toată discuția)