avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Expertiza partaj imobiliar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Expertiza partaj imobiliar

detin o parte dintr-un imobil in ploiesti in care suntem 3 coproprietari. partial imobilul mai are chiriasi ale caror contracte cu statul au expirat sau al caror contract de vanzare cumparare a fost anulat. deoarece nu ne-am inteles amiabil cu impartirea, s-a facut expertizarea si partajarea in functie de valoare. expertizarea s-a facut dupa planuri, fara a intra efectiv in imobil decat in mica parte (scari, beci - ambele insalubre). imediat ce procesul de partaj s-a terminat cu definitiv si irevocabil la curtea de apel, doi dintre noi am inceput procesele de evacuare a chiriasilor care stateau in imobil fara nici o baza legala. la intrarea in spatii am constatat ca expertiza nu numai ca nu corespunde cu realitatea din teren ca masuratori si imparteli de constructie ci si ca experta a multiplicat numarul de apartamente si garsoniere, din 10 ajungandu-se la 15, in felul asta scazandu-le din valoare si din utilitate. in acest moment noi cei 2 care am inceput evacuarile am hotarat sa cerem repararea acestei erori, cu atat mai mult cu cat cel de-al 3lea coproprietar nu cade la intelegere cu noi. care este calea de atac asupra acestei imparteli atata timp cat partajul a fost judecat si s-a dat sentinta definitiva si irevocabila. multumesc.
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2013
dip2011, utilizator

Alte discuții în legătură

Teren cu probleme - speta ciudata andreicon andreicon Buna ziua Am urmatoarea speta: - Un teren de din care am achizitionat pana in prezent 6/8 . Celalalte 2/8 apartin unei doamne decedate in anul de gratie ... (vezi toată discuția)
Coproprietate apartament carlito carlito Sunt coproprietar in cote egale (50%), impreuna cu fosta prietena, a unui apartament de 3 camere in valoare de 70.000 EUR. Eu am mai investit (am facturi pe ... (vezi toată discuția)
Evacuare locuinta retrocedata nicol70 nicol70 Pe scurt situatia sta in felul urmator: Prietenul meu, impreuna cu parintii locuiesc intr-un bloc nationalizat, cu chirie, care a fost retrocedat fostilor ... (vezi toată discuția)