- Un teren de din care am achizitionat pana in prezent 6/8 . Celalalte 2/8 apartin unei doamne decedate in anul de gratie 1970 la 80 de ani . Doamna a avut 4 copii, decedati si ei. In urma acestor copii au rezultat alti copii si nepoti (in numar total de 28) care mostenesc cele 2/8 ale decedatei. Locul mortii ei este undeva in jud. Alba si din cate stiu, nu s-a deschis succesiunea dupa ea . Se pare ca nici dupa copiii ei nu a fost facuta succesiunea.
Intrebarea mea este simpla : care este cea mai scurta cale prin care pot sa cumpar cele 2/8 ale decedatei ? (ce pasi trebuie urmati ? ) Cam cat ar trebui sa dureze ? Cele 2/8 reprezinta 60 mp cota indiviza teren, deci sunt inutilizabili pt 28 mostenitori, bunul nefiind comod partajabil.
O alta problema pe care doresc s-o atac:
Pe acelasi teren exista un chirias care nu are nici un act. Fostii proprietari l-au dat in judecata si in 2004 au obtinut evacuarea lui cu obligatia platii unei sulte catre el (edificase o constructie pe teren) . Ei au facut recurs impotriva platii sultei pentru evacuare, lucru care a fost respins de catre instanta in Aprilie 2006 .
In Martie 2007 chiriasul le-a facut o notificare prin executor judecatoresc prin care ii invita la o negociere pentru a le cumpara partea scazandu-se proportional valoarea sultei .
Intrebare:
S-a prescris hotararea de evacuare ?
Daca da, care este cea mai scurta procedura pentru a da afara chiriasul ?
ca sa cumparati acel teren, pe care il detineti in majoritate, precis 1-2...din cei 28 nu vor fi de acord sa vi-l vanda...si atunci deschideti proces de iesire din indiviziune, cereti instantei sa va atribuie dvs tot terenul-in natura, urmand sa stabileasca instanta o sulta=despagubire pentru ca s-o achitati celor 28.
cu privire la chirias, adresati-va unui executor judecatresc, cu hotararea investita cu formula executorie - def. si irevocabila.
Multumesc pentru raspunsul dumneavoastra. Referitor la chirias , cred ca nu am adresat corect intrebarea.
Eu cunosc exact ce procedura trebuie urmata pentru a executa o hotarare definitiva si irevocabila. Intrebarea mea suna asa: Instanta a hotarat evacuarea chiriasului, dar obligand proprietarii la plata unei sulte catre acesta. Daca hotararea irevocabila este in Decembrie 2004 sa zicem iar chiriasul in luna Martie 2007 notifica unul dintre proprietari prin executor judecatoresc sa se intalneasca pentru a i se face o oferta de cumparare a terenului, aceasta notificare INTRERUPE cursul prescriptiei hotararii din 2004 urmand ca termenul de prescriptie sa curga de la data acelei notificari ?
Neplata sultei
rico3
O alta intrebare este despre neplata sultei...Tatal meu a decedat iar in masa succesorala sint incluse si doua creante pentru 1/8 dintr-o proprietate. Una din ... (vezi toată discuția)
Radiere sulta
muresanmaria
Avem un teren care in CF are ca sarcini sulta care trebuie achitata la 3 persoane, dar despre care nu mai stim nimic . La procesul de partaj in care s-a ... (vezi toată discuția)