avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbarea salariului de la studii medii la studii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbarea salariului de la studii medii la studii superioare

Lucrez in sectorul bugetar, pe o functie cu studii medii. Am terminat facultatea in anul 2012, cu licenta luata in anul 2013, si am nivelul de salarizare pentru studii medii. Pot solicita conducerii, in urma studiilor pe care le am, trecerea la un alt nivel de salarizare?Daca se poate va rog sa-mi spuneti si legea care reglementeaza aceasta situatie. Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:09, 15 Noiembrie 2013
In privat, nu mai exista reglementare distincta de la inceputul anului 2013. Salariu minim brut este de 800 lei, indiferent de studii. Multumiti-i Guvernului pt. modificare!
Dar poate la bugetari lucrurile stau altfel. Cine face, parte-si face!
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2013
PERESCU ANDREEA, Consilier juridic
HG nr.286/2011:
ART. 41
(1) Prin promovare se asigură evoluţia în carieră a personalului contractual, prin trecerea într-un grad, o treaptă profesională sau funcţie superior/superioară.
(2) Promovarea persoanelor încadrate cu contract individual de muncă în grade sau trepte profesionale se face, de regulă, pe un post vacant sau temporar vacant, iar în situaţia în care nu există un asemenea post se face prin transformarea postului din statul de funcţii în care acestea sunt încadrate într-unul de nivel imediat superior.
(3) Promovarea în grade sau trepte profesionale a personalului contractual din sectorul bugetar se face prin examen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare rapida personal contractual viorica1963 viorica1963 un referent cu studii superioare incadrat pe post cu studii medii poate solicita transformarea postului in studii superioare ? Daca da, in ce conditii ? (vezi toată discuția)
Trecere din post cu studii medii la post cu studii superioare publicasja publicasja care este procedura legala pentru trecerea unui angajat de pe un post cu studii medii, pe un alt post cu studii superioare., care este vacant.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Salarizare referent cultural mistrinescu lucica mistrinescu lucica Un absolvent cu studii universitare, de lunga durata angajat pe postul de referent cultural la primarie , ce drepturi salariale are?Cum poate promova? (vezi toată discuția)