avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Amenda ITM 20000 ron
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Amenda ITM 20000 ron

Buna ziua,


Acum 3 zile am avut un control de la ITM si au gasit doua dintre angajate fara carte de munca. Cele 2 angajate au dat declaratii si au mentionat ca lucreaza fara forme legale una din luna august repectiv cea de-a doua a declarat ca lucreaza de 2 zile.
Mentionez ca cele 2 angajate nu au avut buletinul la ele si nu au putut fi identificate . Inspectorul nu a scris nimic in registrul de control de la firma a lasat o instintare sa ma prezint in data de 15 .11.2013 la sediul ITM. A doua zi dupa control am incheiat contracte de munca pentru cele 2 angajate si azi m-am prezentata la ITM unde mi s-a incheiat proces verbal in care am fost amendat cu 20000 ron. Va rog sa ma ajutati sa imi spuneti daca am vreo sansa sa contest aceasta amenda si sa o transform in avertisment.

multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 16:18, 18 Noiembrie 2013
Nu ati respectat prevederile Codului muncii, utilizand munca la negru,
-art. 16 al. (1) Contractul individual de muncă se încheie în baza consimțământului părților, în formă scrisă, în limba română. Obligația de încheiere a contractului individual de muncă în formă scrisă revine angajatorului. Forma scrisă este obligatorie pentru încheierea valabilă a contractului.
(2) Anterior începerii activității, contractul individual de muncă se înregistrează în registrul general de evidență a salariaților, care se transmite inspectoratului teritorial de muncă.
(3) Angajatorul este obligat ca, anterior începerii activității, să înmâneze salariatului un exemplar din contractul individual de muncă.
(4) Munca prestată în temeiul unui contract individual de muncă constituie vechime în muncă.
Nu ati respectat probabil nici prevederile din Legea ssm nr.319/ 2006 si ati trimis la lucru lucratori neinstruiti in domeniul securitatii si sanatatii in munca,
-art.7 al.(1) În cadrul responsabilităţilor sale, angajatorul are obligaţia să ia măsurile necesare pentru:
a) asigurarea securităţii şi protecţia sănătăţii lucrătorilor;
b) prevenirea riscurilor profesionale;
c) informarea şi instruirea lucrătorilor;
d) asigurarea cadrului organizatoric şi a mijloacelor necesare securităţii şi sănătăţii în muncă.
-art. 20 al.(1) Angajatorul trebuie să asigure condiţii pentru ca fiecare lucrător să primească o instruire suficientă şi adecvată în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în special sub formă de informaţii şi instrucţiuni de lucru, specifice locului de muncă şi postului său:
a) la angajare;
Personal nu vad ce motive credibile puteti invoca pentru a contesta in instanta amenda contraventionala primita de la ITM pentru munca la negru ?
Amenda luata este in baza art.260 alin.1 lit.e C.mun. si nu in baza unui alt text de l;ege.

Depinde de instanta de judecata., intrucat exista posibilitatea ca instanta de judecata sa transforme amenda in avertisment.
Merita sa incercati pt 2 motive;pentru a tergiversa plata amenzii aplicate sau exista posibilitatea anularii pv de contraventie in functie de anumite aspecte pe care un specialist le poate identifica.consultati un av.succes.
1. Plângerea contraventionala suspendă executarea.

2. Anularea unui proces-verbal se poate face si daca nu esti specialist sau nu consulti un avocat.
Ultima modificare: Vineri, 15 Noiembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
@anadaria
Pentru motivele expuse de dvs mai sus, consider ca nu aveti sanse la modificarea de catre instanta a sanctiunii. Eventual daca exista vicii de forma la intocmirea PVCSC ati putea solicita anularea acestuia.

Alte discuții în legătură

Contract de munca nesemnat dar inregistrat... Sophia1975 Sophia1975 Ce riscă angajatorul meu dacă un an intreg de zile nu mi-a dat să semnez contractul individual de munca, fișa postului și ROI? I le-am cerut insistent si ... (vezi toată discuția)
Angajare fara carte de munca stoicamihail stoicamihail buna seara.din 2013 nu mai am servici dar tot de atunci am gasit de lucru ca agent de paza,insa nu am carte de munca nici asigurari sociale,pentru ca patronul ... (vezi toată discuția)
In cate zile este obligat angajatorul conform legii din romania sa semneze contractul de munca? Adrian_Banica Adrian_Banica Va intreb pentru ca fara contract muncesti degeaba , asta mi sa intamplat mie timp de zile. (vezi toată discuția)