avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Amenda ITM 20000 ron
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Amenda ITM 20000 ron

Buna ziua,

Acum 3 zile am avut un control de la ITM si au gasit doua dintre angajate fara carte de munca. Cele 2 angajate au dat declaratii si au mentionat ca lucreaza fara forme legale una din luna august repectiv cea de-a doua a declarat ca lucreaza de 2 zile.
Mentionez ca cele 2 angajate nu au avut buletinul la ele si nu au putut fi identificate . Inspectorul nu a scris nimic in registrul de control de la firma a lasat o instintare sa ma prezint in data de 15 .11.2013 la sediul ITM. A doua zi dupa control am incheiat contracte de munca pentru cele 2 angajate si azi m-am prezentata la ITM unde mi s-a incheiat proces verbal in care am fost amendat cu 20000 ron. Va rog sa ma ajutati sa imi spuneti daca am vreo sansa sa contest aceasta amenda si sa o transform in avertisment.

multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 16:18, 18 Noiembrie 2013
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Inteleg ca am incalcat diszpozitiile legale insa din pacate pentru mine amenda este foarte mare si sincer depaseste cu mult profitul sau posibilitatile mele finaciare si asta inseamna inchiderea societatii si concedierea tuturor angajatilor asa ca sunt dispusa sa incerc orice solutie . Va rog daca se poate sa imi recomandati un avocat specializat in acest tip de litigii poate dupa ce va verifica toate actele sa ma ajute sa gasim o solutie
In general nu este nevoie de o super specializare pt acest gen de litigii,orice av cu ceva experienta va poate ajuta,incercati totusi sa apelati la cineva recomandat de familie,prieteni,pt a avea o garantie ca beneficiati de sfaturile unui av. serios.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare fara carte de munca stoicamihail stoicamihail buna seara.din 2013 nu mai am servici dar tot de atunci am gasit de lucru ca agent de paza,insa nu am carte de munca nici asigurari sociale,pentru ca patronul ... (vezi toată discuția)
Contract de munca nesemnat dar inregistrat... Sophia1975 Sophia1975 Ce riscă angajatorul meu dacă un an intreg de zile nu mi-a dat să semnez contractul individual de munca, fișa postului și ROI? I le-am cerut insistent si ... (vezi toată discuția)
In cate zile este obligat angajatorul conform legii din romania sa semneze contractul de munca? Adrian_Banica Adrian_Banica Va intreb pentru ca fara contract muncesti degeaba , asta mi sa intamplat mie timp de zile. (vezi toată discuția)