avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical in timpul sarcinii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical in timpul sarcinii

Buna seara,
va rog sa ma ajutati intr-o problema putin mai delicata. M-am angajat in data de 15 martie 2013 , iar acum sunt insarcinata in 15 saptamani. Vrea sa stiu daca in situatia in care voi fi nevoita sa-mi iau concediu medical pentru sarcina cu risc, inainte de a implini un an de la data angajarii voi fi afectata in vreun fel sau voi pierde indemnizatia pentru cresterea copilului.
Va multumesc

Cel mai recent răspuns: ramona_moraru , utilizator 18:26, 15 Noiembrie 2013
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale de orice fel, concediu de maternitate etc.)

2. Asadar perioadele de concedii medicale sunt asimilate celor de obtinere de venituri si se iau in calculul indemnizatiei pentru CCC.
,multumesc mult pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie ratzuska ratzuska sunt insarcinata in 2 luni pe cartea de munca am 6 luni muncite prin indemnizatie...iau? :sorry: (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului symonane symonane Buna ziua! Eu lucrez la o firma din data de 11.02.2013 si am ramas insarcinata, eu ar trebui sa nasc pe 17.05.2014. Deoarece am o sarcina cu probleme o sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Hcipriana Hcipriana Buna ziua! Am o mare nelamurire... Sunt insarcinata in 1 luna si sunt angajata de 1 saptamana. Se poate sa iau indemnizatia pentru crestere copilului daca am ... (vezi toată discuția)