avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Curs de puericultura
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Curs de puericultura

Buna ziua! Am nascut si am o fetita de 5 luni. Eu m-am intors la servici si tatal a intrat in cresterea copilului. Spuneti-mi as putea sa beneficiez de acele 10 sau 15 zile de concediu acordate in urma cursului de puericultura?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:32, 16 Noiembrie 2013
1. - Legea concediului paternal (Legea 210/1999) acorda 5 zile libere platite la nasterea unui copil numai tatalui copilului (inclusiv cele 10 zile daca are un curs de puericultura).
- Aceste zile se acorda in primle 8 saptamani de la nasterea copilului.

2. Mama copilului are alte forme de concediu cum ar fi concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Important si urgent mihaelastefan mihaelastefan Buna ziua . Am nascut pe data de 3 ian 2013. In concediu prenatal , am stat de la 1 nov 2012, pana in ziua cand am nascut, adica 64 zile., din cele 126 zile de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Ionescu123 Ionescu123 Buna ziua! Va mai deranjez cu o nelămurire. In cazul in care tatal dorește să intre in CCC, acesta trebuie să astepte ca mama sa termine concediul ... (vezi toată discuția)
Concediu pre-postnatal si concediu de paternitate. anaborca anaborca Buna ziua, as dori sa stiu, daca eu am intrat in concediu pre-postnatal de sarcina si lauzie de 126 de zile poate si tatal totodata sa ceara concediu de ... (vezi toată discuția)