avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament fara procura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament fara procura

Doresc sa cumpar un apartament pe numele fiicei mele care nu este in tara. Intrebarea mea este daca pot sa fac acest lucru fara sa am o procura de la ea.
Mentionez ca fiica doreste acest lucru.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 02:00, 19 Noiembrie 2013
In lipsa unei procuri nu puteti cumpara decat in numele dvs. urmand ca ulterior sa transferati dreptul de proprietate in patrimoniul fiicei dvs. prin act juridic cu titlu gratuit (donati) sau cu titlu oneros (vanzare).
Dacă mai aveti si alți copii, este bine ca fiica sa va imputerniceasca prin procura autentica , de preferat la Consulatul României din tara unde locuiește. Dacă este singurul descendent puteți face cum v a zis doamna avocat insa costurile se vor dubla...veți face doua acte costisitoare in loc de unul.
Vreti sa cumparati cu banii cui? E important...
am uitat sa mentionez, banii sunt ai fiicei
Cu atât mai mult doamna, fata Dvs sa va facă o procura in tara unde se afla.

Alte discuții în legătură

Act vanzare-cumparare ContSters222740 ContSters222740 Buna ziua! Eu si sotia am dori sa facem un act pe o proprietate fiicei noastre in varsta de 19 ani(dintr-o casatorie anterioara am 2 copii). -Ce fel de act ... (vezi toată discuția)
Procura noua, pentru eliberarea titlului de proprietate? moisezamfir moisezamfir In baza procurii fiicei mele, cu cetatenie romana + neozeelandeza, s-a emis, la cererea mea (in baza procurii mai jos mentionate), ca mandatar, titlu de ... (vezi toată discuția)
Am un cont euro (obținuți în urma vânzării unui teren) și ... ivangu ivangu Am un cont Euro (obținuți în urma vânzării unui teren) și vreau să virez parte din ei fiicei mele, singurul copil. Ea este împuternicită pe cont și ... (vezi toată discuția)