avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara

buna ziua. va rog o informatie, as vrea sa stiu daca intre mine si mama copilului se poate face un act la notar prin care ia renunta la pensia alimentara (data prin hotarare judecatoreasca) multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:37, 20 Noiembrie 2013
Nu se poate!

Pensia de intretinere datorata de sotul ce nu are incredintat minorul, este un drept al copilului si nu al mamei.

Mama, in calitate de tutore are dreptul de a administra bunurile minorului pana la majoratul acestuia, iar legea ii interzice o astfel de tranzactie.

si deci,cred ca,nici o intelegere verbala nu ar fi ceva bun,s-ar putea razgandi la un moment dat si m-ar putea da in judecata . Faptul ca nu am fost casatoriti legal poate schimba cu ceva situatia?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Noiembrie 2013
danielnel, utilizator
Nu, nu schimba!

Repet: pensia de intretinere o datorati copilului si nu mamei acestuia!

multumesc ptr raspunsuri
Si de ce ar renunta ? Daca e sa renunte, poate renunta tacit nu expres.. adica dvs nu platiti , mama se lipseste si copilul cine stie cu ce s-o intretine..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasirea tarii de catre un parinte cu un copil rezultat in afara casatoriei cosmin_buc cosmin_buc am urmatoarea problema:viitoarea mea sotie are un copil dintr-o relatie anterioara, fara a fi fost vreodata casatorita cu tatal acestuia.copilul a fost ... (vezi toată discuția)
Autritatea tutelara pensia alimentara wio wio wio wio buna ziua as dori sa stiu si eu unde se afla autoritatea tutelara ilfov?? si cum se calculeaza pensia alimentara l aun copil de 5 luni .si ce drepturi am in ... (vezi toată discuția)
Iesirea din tara a copilului minor xntcristina xntcristina Buna ziua ! Am o prietena care are o fetita de 17 ani . Problema este ca ea nu s-a mai casatorit nici o data cu tatal fetitei ,dar pt a-i demonstra acestuia ca ... (vezi toată discuția)