bunaziua am si eu o intrebare tatal meu a decedat si se face succesiunea mentionez ca mai am un frate si mama care este sotie supravietuitoare terenul este mostenit de tatal meu de la parinti lui iar in perioada comunista la demolat dupa revolutie i-au dat alt teren in aceeasi suprafata ca reparatie ce parti revin fiecaruia va multumesc foarte mult
In lipsa unui testament mama dvs ia 1/4 din mostenire, iar restul de 3/4 il impartiti cu fratele dvs.
Trebuie insa sa stiti ca, in principiu, bunurile obtinute in timpul casatoriei sunt bunuri comune ale ambilor soti. Nu e cazul si terenului respectiv dar cu siguranta exista alte bunuri comune la care mama dvs are o cota de 1/2.
am omis ceva actele le-a depus cumnata mea la notar si eu trebuie sa semnez iar notarul spune ca mama are 50% iar eu cu fratele cate 25% si nu inteleg de ce
Buna ziua.Daca terenul nu este bun comun ci a fost primit de tatal dvs de la parintii sai atunci notarul nu are dreptate.Art. 684 din Codul civil prevede la alin.3
Cind barbatul lasa rude de sus sau de alaturi, atunci femeia succede la o patrime in plina proprietate din averea mortului.
Recomandarea mea este sa va angajati un avocat care va stii sa va apere drepturile
va multumesc dna notar face referire ca este bun dobindit in comun dar atunci s-a facut o reparatie fata de tatal meu iar terenul este in contul mostenirii
Potrivit art. 31 lit.b din Codul familiei, nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecarui sot bunurile dobandite in timpul casatoriei prin mostenire, legat sau donatie, afara numai daca dispunatorul a prevazut ca ele vor fi comune.
Mostenire
verginica73
in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)
Succesiune
IONY1972
Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)