avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Renuntare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Renuntare pensie alimentara

Buna ziua,
Dupa o relatie de 13 ani a rezultat un copil si un proces de partaj.
De pe urma actiunii de partaj , mama copilului cel mai probabil va trebui sa-mi plateasca o suma destul de mare de bani,deoarece nu are cum sa-mi plateasca acesti bani, propune sa incheiem o tranzactie la mediator prin care sa-mi dea o suma mai mica de bani , iar in loc de diferenta sa nu-i mai platesc pensie de intretinere pentru copil.
Intrebare: este posibil sau legal asa ceva, dreptul la intretinere al copilului nu este considerat drept fundamental la care nu se poate renunta sau negocia?

Intreb deoarece am temeri ca dupa ce vom finaliza tranzactia, dupa oarece perioada de timp mama sa nu ma actioneze in instanta pentru neplata pensiei si sa aflu ca tranzactia incheiata este nula.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:43, 20 Noiembrie 2013
Mama nu poate renunta la pensie, nu puteti incheia o tranzactie asa cum ati scris aici- adica nu dau pensie nu da sulta , insa solutii sunt. Va puteti intelege pt o suma globala cu titlu de pensie, faceti partajul bunului si declarati ca ati primit sulta, dansa declara ca a primit pensia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proceduri divort; partaj arabesque arabesque Buna ziua, Intrebarea mea este urmatoarea : In timpul casniciei, sotilor li s-a facut un testament pt. o casa. Bunicul a decedat, iar actiunea de ... (vezi toată discuția)
Posibilitate- sulta compensata cu pensia de intretinere savinermia savinermia Exista legal posibilitatea ca,in cazul partajului tatal sa renunte la partea de imobil si sa nu mai plateasca pensie de intretinere minor? -act care se poate ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj Memeu86 Memeu86 Buna seara! As dori sa ma ajutati cu un raspuns, va rog. Am doi copii, 9 si resp 16 ani si m-ar interesa dc partajul se face intre soti s-au se includ si ... (vezi toată discuția)