Buna ziua,
Dupa o relatie de 13 ani a rezultat un copil si un proces de partaj.
De pe urma actiunii de partaj , mama copilului cel mai probabil va trebui sa-mi plateasca o suma destul de mare de bani,deoarece nu are cum sa-mi plateasca acesti bani, propune sa incheiem o tranzactie la mediator prin care sa-mi dea o suma mai mica de bani , iar in loc de diferenta sa nu-i mai platesc pensie de intretinere pentru copil.
Intrebare: este posibil sau legal asa ceva, dreptul la intretinere al copilului nu este considerat drept fundamental la care nu se poate renunta sau negocia?
Intreb deoarece am temeri ca dupa ce vom finaliza tranzactia, dupa oarece perioada de timp mama sa nu ma actioneze in instanta pentru neplata pensiei si sa aflu ca tranzactia incheiata este nula.
Mama nu poate renunta la pensie, nu puteti incheia o tranzactie asa cum ati scris aici- adica nu dau pensie nu da sulta , insa solutii sunt. Va puteti intelege pt o suma globala cu titlu de pensie, faceti partajul bunului si declarati ca ati primit sulta, dansa declara ca a primit pensia.
Divort, partaj
Memeu86
Buna seara! As dori sa ma ajutati cu un raspuns, va rog. Am doi copii, 9 si resp 16 ani si m-ar interesa dc partajul se face intre soti s-au se includ si ... (vezi toată discuția)