avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, partaj

Buna seara! As dori sa ma ajutati cu un raspuns, va rog. Am doi copii, 9 si resp 16 ani si m-ar interesa dc partajul se face intre soti s-au se includ si copiii? creditele se includ in partaj? La un salariu de 1100 ron, cat revine pensie alimentara pentru copiii?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:28, 11 Februarie 2015
Partajul priveste doar pe fostii soti, fara a se tine seama de existenta sau inexistenta copiilor, de faptul daca sunt minori sau majori.

Se includ creditele in masa partajabila ca si pasiv.

Pensia de intretinere este de 1/3 din venit pentru 2 copii.
Dc unul ramane cu o masina la care se plateste creditul in valoare de 500 lei timp de 7 ani iar celalalt ramane cu celelalte bunuri, apartament si tot ce exista in el, se poate renunta sa se mai plateasca pensia alimetara?
In nici un caz. Pensia alimentara vizeaza copii, partajul bunurile comune.nu se poate renunta la plata pensiei alimentare in nici un mod.procentul pentru doi copii este dec1/3 din venituri
Ati putea face asta, sa faceți partajul la notar, sa stabiliți sulta ce va fi plătită, sa stabiliți apoi pensia de întreținere în suma globala, apoi ambii sa dati declaratii- soțul ca a primit sulta, dvs ca ati primit pensia datorata minorilor.
Puteți sa ii improprietariti pe copii deca tot achitați sulta cu banii de întreținere.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Februarie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate- sulta compensata cu pensia de intretinere savinermia savinermia Exista legal posibilitatea ca,in cazul partajului tatal sa renunte la partea de imobil si sa nu mai plateasca pensie de intretinere minor? -act care se poate ... (vezi toată discuția)
Renuntare la pensia de intretinere Monroe Monroe Buna seara, Am doi copii minori si vreau sa divortez. Sotul spune ca renunta la partea lui de apartament daca ii dau o declaratie la notariat, ca nu-i cer ... (vezi toată discuția)
Proceduri divort; partaj arabesque arabesque Buna ziua, Intrebarea mea este urmatoarea : In timpul casniciei, sotilor li s-a facut un testament pt. o casa. Bunicul a decedat, iar actiunea de ... (vezi toată discuția)