avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se pot lucra 12 ore pe zi?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se pot lucra 12 ore pe zi?

Buna ziua,
Momentat am un loc de munca cu 8 ore/zi si s-a mai ivit un job part-time unde as fi trecut cu 4ore/zi. Ar fi vreo problema daca in total as avea 12ore/zi?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:46, 17 Noiembrie 2013
Buna seara.
Aveti aici un raspuns la o intrebare asemanatoare cu a d-voastra:

freeelis a scris:

Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin1 din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii (alin.2).

O completare:
Intrucat dispozitiile art. 114 C. muncii se refera la un singur contract, rezulta ca, in cazul salariatilor cumularzi, nu se aplica interdictia privind durata maxima legala a timpului de munca.
Multumesc pentru raspunsuri.
Imi tot spunea cineva ca nu ai voie legal la mai mult de 10 ore/zi cumulat....
Nu exista nicio prevedere legala in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca la doua societati ioanaep ioanaep Buna ziua, care sunt implicatiile in cazul in care o persoana are contract de munca cu norma intreaga de 8 ore pe zi la doua societati diferite. Exista vreo ... (vezi toată discuția)
Cadru didactic universitar 2014vasile 2014vasile Poate un cadru didactic universitar ce este angajat cu norma intreaga la universitate sa ocupe un job cu norma intreaga intr-o institutie publica? Multumesc ... (vezi toată discuția)
8+4 ore max. lucratoare sau 8+2 ore max lucratoare utilizatorcosmin utilizatorcosmin Buna ziua. Problema este urmatoarea: daca lucrez ca si part time (4 h/zi) pot sa mai imi iau un job ca full time? eu stiu ca este voie 12 h/zi dar cineva ... (vezi toată discuția)