avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitarea
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitarea

Va rog sa ma ajutati! De curand am fost reabilitat, am primit definitiva, iar doamna functionara, mi- a spus ca sa ma duc la serviciul cazier sa o depun. Cei de la cazier, mi-au spus ca instanta trebuie sa trimita hotararea. I -am spus domnului de la cazier ca, cei de la judecatorie m- au indrumat sa aduc personal hotararea. Cu greu am lasat- o la o doamna politist care era de serviciu la poarta. Deci, va rog sa ma lamuriti care ar fi procedura. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:56, 17 Noiembrie 2013
Procedura este aceea a comunicarii de catre instanta dupa ramanerea definitiva a hotararii, respectiv hotararea se va comunica Inspectoratului Judetean de Politie respectiv- Serviciul Cazier judiciar pentru cuvenitele mentiuni privind reabilitarea.
De asemenea in baza art 502 c.proc.pen.urmeaza ca mentiunile privind intervenirea rebilitarii sa se faca pe ambele exemplare al hotararii de condamnare.
Avand in vedere ca exista posibilitatea unor disfunctionalitati de comunicare intre instanta si Serviciul Cazier Judiciar si eu recomand de fiecare data deplasarea personal in acest sens, respectiv ca petentul condamnat sa legalizeze hotararea si sa depuna o copie a acesteia la Serviciul Cazier Judiciar.
Ultima modificare: Duminică, 17 Noiembrie 2013
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea judiciara ardaton ardaton va rog sa ma ajutati intr-o problema!anume:dupa hotararea judecatoreasca privind reabilitarea ce trebuie facut pentru a scoate un cazier curat??multumesc (vezi toată discuția)
Amenda penala - reabilitare Voiculescu Marius Voiculescu Marius un prietne a fost prin in 2009 vara permis si in 2010 a primit amenda penala ca si pedeapsa ii mai apare in cazier acuma ??? (vezi toată discuția)
Constatarea intervenirii reabilitarii de drept prin hotarare- ce urmeaza? contan86 contan86 imi cer scuze daca nu postez intrebarea in forumul corespunzator si rog un moderator sa i-mi mute intrebarea in forumul potrivit cat despre problema mea este ... (vezi toată discuția)