avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitarea judiciara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitarea judiciara

va rog sa ma ajutati intr-o problema!anume:dupa hotararea judecatoreasca privind reabilitarea ce trebuie facut pentru a scoate un cazier curat??multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:17, 21 Mai 2010
Legalizati hotararea si mergeti cu ea la cazier.
Chiar prin dispozitivul hotararii prin care este admisa cererea de reabilitarea judecatoreasca, instanta dispune comunicarea acesteia la Inspectoratul Judetean de Politie din judetul respectiv-Serviciul Cazier Judiciar, pentru cuvenitele mentiuni.
De asemenea in baza art.502 cpp, instanta dipune ca mentiunile privind intervenirea reabilitarii, sa se faca pe ambele exemplare ale hotararii de condamnare.
In consecinta aceasta este procedura.Bineinteles ca si dvs. trebuie sa va legalizati hotararea de reabilitare judecatoreasca si sa verificati la Serviciul Cazier Judiciar daca s-au facut cuvenitele mentiuni.
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
Nu, din pacate avem dispozitiile art.134 cp. care prevad ca reabilitarea de drept in cazul condamnarii la amenda sau pedeapsa inchisorii de max. 1 an, intervine numai in cazul in care in decurs de 3 ani condamnatul nu a savarsit nici o alta infractiune.
Acest termen se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.:sorry:
Da, nu exista nicio sansa mai inainte de termenul prevazut de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere mentiuni cazier judiciar EmilianL EmilianL Buna ziua, As dori sa va intreb cum decurge radierea mentiunilor din cazier in situatia urmatoare : persoana a fost condamnata la 3 ani inchisoare cu ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea de drept in urma amnistiei? VenoM12000 VenoM12000 Buna, am fost condamnat in 1998 la 4 ani cu executare pentru furt calificat, chiar daca eu personal nu am furat nimic ci persoana cu care eram, ea fiind mult ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea de drept ? inabledea inabledea in urma cu 8 luni am avut o amenda penala de 500 lei . In urma acestei amenzii am cazier. Intrebarea mea este : se poate face ceva dupa 1 an de zile ? adica ... (vezi toată discuția)