avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara 25%
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara 25%

Buna ziua! Sper ca am postat unde trebuie! Am o mica nelamurire...
Sunt student la Academia de Politie.Pot primi pensie alimentara 25% din salariul parintelui?mentionez faptul ca la Academie am hrana,scolarizarea si cazarea asigurata.Poate fi un impediment pentru stabilirea pensiei de 25 % ?sau se poate sa iau si mai putin daca parintele ataca hotararea instantei..nu prea ma pricep.
Va multumesc!
Din moment ce va aflati in continuarea studiilor aveti dreptul fara probleme si in mod nediscriminatoriu fata de alte persoane.
Si..iertati-ma ca insist domnule avocat,in cazul in care el nu este de acord cu plata,aceasta este stabilita indiscutabil de catre instanta la 25 % din salariu,sau mai putin,pentru ca am niste facilitati la academie?
Nu fac eu legea,dar mi se pare corect,pentru ca pe langa viata de student,o mai am si pe cea de civil: am si invoiri acolo,vin in week-end acasa,mancare,benzina,haine etc.
Ma gandesc ca poate dumneavoastra v-ati mai intalnit cu astfel de cazuri!
Gata,a fost ultima intrebare,nu va mai stresez! :)
Dvs cereti 25 % si dovediti ca va aflati in continuarea studiilor, iar tatal cere sa plateasca mai putin dat fiind faptul ca starea dvs de nevoie nu e mare pt ca aveti acele facilitati, instanta decide. 25% e maxim posibil, instanta insa decide raportat si la veniturile tatalui si alte obligatii ale sale si raportat la starea de nevoie a debitorului.
pentru ca pe langa viata de student,o mai am si pe cea de civil:

Din pacate pentru dv, spiritul legii a instituit obligatia parintelui de a plati pensie alimentara copilului aflat in continuarea studiilor pentru cele necesare vietii de student, nu pentru civilie.
Adica intretinerea de baza: masa, casa, carti, haine, scoala. Distractia, benzina nu se achita nici copiilor de la Academia de studii economice. :D

Puteti obtine ceva, dar nu vad 25% o optiune reala. Cat puteti obtine depinde de cheltuielile dv., ale parintelui... si nu cunoastem detaliile acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere lutemvi lutemvi buna ziua. am 21 de ani si sunt studenta la Academia de Politie. parintii mei sunt divortati si am beneficiat de pensie intretinere, fiind in continuarea ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza pensia alimentara tudora iordache tudora iordache Buna ziua. As dori sa stiu cat la suta din venitul net se fixeaza pensia alimentara pentru un copil. Copilul meu are 19 ani si este student. Care ar fi pasii ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara SamTea SamTea buna ziua! fiica mea in varsta de 21 de ani, studenta la zi anul 2, nu beneficiaza de pensie alimentara din partea tatalui sau deoarece acesta nu considera ca ... (vezi toată discuția)