avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Conventie matrimoniala intre soti!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Conventie matrimoniala intre soti!

Buna seara! As avea nevoie de un sfat avizat intr-o anumita problema!
Inainte de casatorie am luat o casa prin credit ipotecar, girand cu imobilul si cu apartamentul mamei, pt ca valoarea casei nu acoperea suma ceruta. Creditul mi-a fost acordat doar mie, fara a avea nici un girant sau coplatitor.
In luna februarie anul acesta, am dorit sa scot de sub gir apartamanetul mamei, insa pentru asta a trebuit sa recurg la o alta banca pt acordarea refinantarii. Am avut nevoie de coplatitor, aici punandu-l pe sot(salariul era mult mai mic decat in urma cu 6 ani, cand am luat creditul initial si nu mi se acorda doar mie) si, in acelasi timp l-am trecut si pe el in actele casei, o data si cu trecerea unui teren al lui si pe numele meu. S-a facut asta printr-o Conventie matrimonia intre soti, bunurile care au intrat in comunitatea de bunuri fiind casa si terenul, fiind trecut, totodata si creditul care ramasese.
Acum ne aflam oarecum intr-un impas, punandu-se, la un moment dat, si problema divortului.
Intrebarea mea este: Pot anula cumva acest act, tinand cont de faptul ca avem si copii, amandoi find nascuti inainte de intocmirea acestuia?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:31, 18 Noiembrie 2013
In cazul în care convenţia matrimonială este nulă sau anulată, între soţi se aplică regimul
comunităţii legale, fără a fi afectate drepturile dobândite de terţii de bună-credinţă.
Deci nu vad oportunitatea anularii conventiei.
Puteti partaja aceste bunuri, el ramane cu terenul, dvs cu casa si creditul si eventual ii dati ceva bani cu titlu de sulta pt ce a platit la credit pana acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim matrimonial separație de bunuri. poate fi executat imobilul unuia dintre soți pentru datoriile celuilalt? trinitas trinitas Incerc succint, dar e complicat: In 2011 am luat un credit de nevoi personale negarantat, fara giranti, de 10.000 euro. In 2011 la final am ramas fara ... (vezi toată discuția)
Separarea bunurilor in timpul casatoriei olgutzy olgutzy Am cumparat dupa casatorie un apartament ai carui proprietari suntem eu si sotul meu. Banii pentru plata apartamentului, au provenit astfel: 2/3 din partea mea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cat dureaza procedura schimbarii regimului matrimonial? ... Valentina1998 Valentina1998 Buna ziua, cat dureaza procedura schimbarii regimului matrimonial? Adica de la depunerea cererii, inregistrarea etc pana la schimbarea lui efectiva. (vezi toată discuția)