avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sume incasate eronat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sume incasate eronat

Buna seara,
1. Administratorul blocului a reparat o parte de terasa si in urma facturii a introdus la proprietarii de pe partea care a reparat a retinut o suma de bani. De asemenea a mai incasat si curatenia care s-a facut dupa reparatie insa a calculat la numarul de camere din apartamente. Este bine cum a procedat?
2. Nu stiu care este cota indiviza a apartamentului deoarece nu este trecuta in contract si administratorul mi-a calculat la un apart cu 2 camere, supraf apt.45,75 o suma la cheltuielile pentru salarii de 36,25 lei spunandu-mi ca, cota indiviza a apart este de 3,12.De unde a stiut care este cota indiviza?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 13:47, 5 Decembrie 2013

Va multumesc pentru raspuns insa mai am o intrebare referitor la cotele de intretinere.
Lista de intretinere pe luna august a fost afisata in octombrie cu data scadenta de plata in 13 noiembrie.
Pe 6 nov s-a afisat lista de intretinere pentru luna septembrie a.c.perioada
de plata 6 nov - 4 dec a.c (deci lista din august nu a mai avut scadenta pe 13 noiembrie)
Pe data de 7 nov am primit somatie de plata pentru sumele din august si sept.
Nu inteleg de ce mi-a trimis somatia respectiva si care este termenul legal de plata pentru luna august si luna sept.
Ultima modificare: Marți, 19 Noiembrie 2013
elga50, moderator
In legatura cu cota-parte indiviza:
- probabil a luat cota-parte din actele de proprietate fara sa mai faca regularizarea. Trebuie sa luati legatura cu administratorul sa va explice cum face aceste calcule "pe invers"?

In legatura cu cotele de intretinere:
- august trebuia platit pana in 13 noiembrie (deja termenul scadent a trecut);
- septembrie are scadenta 4 decembrie (nu a ajuns la scadenta)
De ce ati primit somatie pentru cele 2 luni? Habar n-am sa va raspund, recunosc.
Tot administratorul trebuie sa va lamureasca.
Buna seara
Imi cer scuze ca revin asupra unui subiect si multumesc tare mult pentru raspunsurile anterioare insa nu inteleg chiar deloc modul de calcul al administratorului din bloc.
Va intreb totusi un singur aspect referitor la CPI.
In bloc SUT este1560,62 si este inclus si SU apart meu adica 45,75 mp
Eu ca sa calculez acest CPI scad acesti 45,75 mp din 1560,62 si din suma care ramane calculez acest procent? Eu chiar nu mai inteleg nimic. Administratorul imi spune ca CPI la apart meu este 3,12 insa dupa calculele legale mie mi-a dat 2,93. Am intrebat modul de calcul dar a zis ca asa l-a preluat de la cel care a stat inaintea mea in apart. In contractul meu nu este trecut acest procent. Administratorul mi-a spus ca el calculeaza toate cheltuilile din bloc din CPI si numai factura de incalzire cu SUT. Dar mie nu imi dau aceste calcule facute de el. Sa va dau un ex: coloana salarii total de plata 1169,09 lei. Singurul apart din bloc cu suma cea mai mare este a mea de 36,25 lei/lunar. Celelate apart au la fel 2 camere si SU mai mari ca ale mele insa achita intre 33 si 34 lei/lunar. Ma puteti face sa intelg modul de calcul al administratorului? Va multumesc anticipat. O seara buna
Cota-parte indiviza a dv. este 2.93%.
In rest, numai el va poate lamuri de ce naibii nu face uniformizarea CPI-urilor la apartamente similare.
Dar ceva spatii comerciale nu se gasesc la parterul condominiului ?. Dar niste spatii de depozitare (basti ) aflate in proprietatea numai unor proprietari , la fel nu aveti ?. Pentru ca daca exista pe acolo ceva in afara spatiilor de locuit in proprietatea personala a unora, situatia se complica. Legea foloseste termenul de ,, proprietate individuala'' ca sa nu se faca smecherii , sa fie oamenii inselati.

Alte discuții în legătură

Calcul cpi ContSters189595 ContSters189595 Asociatie 165 apt compusa din: 5scari 18apt de 2 camere cu suprf utila 42.82 mp 1 apt de 2 camere cu su utila 40.35mp supraf totala 1 scara ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza cheltuielile pe cota parte indiviza Braduta Braduta va intreb deoarece nu inteleg daca administratorul calculeaza corect aceste cheltuieli. Am un apartament de 86mp.CPI este de 5,3. Administratorul calculeaza ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza cota parte indiviza? Nico4u Nico4u Buna seara,va rog sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare legata de cota parte indiviza pentru urmatoarea situatie: In scara noastra de bloc (constructie ... (vezi toată discuția)