avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Constituire provizion pentru cheltuieli de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Constituire provizion pentru cheltuieli de judecata/executare

Buna ziua,
Se poate constitui provizion si pentru cheltuieli de judecata si/sau cheltuieli de executare, in cazul unei sentinte civile?
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 11:37, 18 Noiembrie 2013
Buna ziua,

Pentru a putea constitui un provizion pentru cheltuieli, potrivi art.221, alineatul 1 din ordinul 3055/2009, trebuiesc indeplinite cumulativ trei conditii:
1. exista o obligatie curenta generata de un eveniment anterior.
2. este probabil ca o iesire de resurse sa fie necesara pentru onora obligatia respectiva.
3. poate fi realizata o estimare credibila a valorii obligatiei.
In cazul in care lipseste unul din cele trei elemente, nu puteti constitui un provizion.
Precizez ca in cazul in care sunt indeplinite conditiile respective, puteti constitui din punct de vedere contabil un provizion, insa din punct de vedere fiscal, trebuie retinut faptul ca acestea sunt deuctibile numai in conditiile art.22 din CF.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Provizioane teodorescu_mgv@yahoo.com teodorescu_mgv@yahoo.com Buna ziua ma confrunt cu o problema putin cam dificila. Lucrez la o fundatie si la sf anului 2011 pentru a nu avea profit am constituit provizioane art ... (vezi toată discuția)
Lipsa in gestiune, cum este cheltuiala? vornicuelena vornicuelena Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema: cu ocazia inventarierii unei gestiuni s-a constatat o lipsa in gestiune, pe care gestionara a recunoscut-o ... (vezi toată discuția)
Inregistrare la 31 dec a concediilor de odihna neefectuate in cursul anului VMarian VMarian Cum se inregistreaza in contabilitate la 31 Decembrie, concediile de odihna neefectuate in cursul anului? In OMF 1752/2005 (Reglementari contab conforme cu ... (vezi toată discuția)