avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt prin folosirea de chei potrivite
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt prin folosirea de chei potrivite

Poate fi asimilata folosirea de chei potrivite cu efractia cf. Codului penal
Textul legal, si anume art.209 c.pen. litera i) este compus din patru moduri de comitere a infractiunii: efractie, escaladare, cheie mincinoasa, cheie adevarata. Probabil ca incadrarea juridica a fost facuta raportat la 209 lit.i. Asimilata nu, pentru ca elementele sunt despartite prin "sau".
Daca luam DEX-ul efractie presupune actiunea de spargere si deci alterarea materiala a bunului (usa, geam,grilaj etc.), pe cand folosirea unei chei, nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt prin escaladare alina_vi alina_vi Pot considera ca este vorba de infractiunea de furt calificat , atunci cand furtul este comis prin escaladare, daca hotul a patruns in domiciliu pe usa ramasa ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere penala pneuros pneuros Am fost reclamat pentru amenintare cu pistolul unor individ care imi cosea iarba pe terenul meu proprietate personala , unul a depus plangere iar ceilalti ... (vezi toată discuția)
Furt sau furt calificat? andreimarga andreimarga o persoana patrunde in apartamentul meu si fura un telefon mobil scump folosind o copie a cheii.pe timp de zi.nemascat nedeghizat. la politie minte ca eu am ... (vezi toată discuția)