avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat suspendat, are dreptul sa mai profeseze?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat suspendat, are dreptul sa mai profeseze?

Bună ziua,

Vă spuneam de dl. avocat angajat de mine privind acea servitute de trecere a mamei mele.Îl angajasem la recomandarea cuiva, acea persoană spunându-mi că dl. avocat se pricepe, este un luptător. Dar, cu toate acestea, dl. avocat a luat doar onorariul, a redactat o cerere și nu s-a prezentat la niciun proces.

Ulterior îi văzusem numele în lista avocaților suspendați.

Cu respect vă întreb: dacă un avocat este suspendat, mai are dreptul să profeseze ? Fiindcă dl. avocat angajat de mine are birou, împreună fiind cu soția domniei sale, soția fiind și ea avocat.

Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: ethel , utilizator 13:23, 18 Noiembrie 2013
Evident, nu. Aveti documentul pe baza caruia l-ati angajat? Ati semnat un contract, ori v-ati inteles ... Daca ambii soti sunt avocati, exista posibilitatea ca unul dintre cei doi (nesuspendat) sa asigure asistenta in cauzele pe care le-a angajat suspendatul. Intrebati la barou, ori verificati listele pubice. Totusi, cereti-i socoteala celui ce v-a luat banii, fata-n fata.
Vă mulțumesc pentru răspuns. Da, am încheiat un contract cu dumnealui, desigur, promițându-mi reprezentarea în instanță. Este adevărat că nu m-am uitat pe ce nume este încheiat acel contract.Atunci, când îl angajasem, nu voia să încheie contract. A trebuit să insist.

Dar, chiar dacă este încheiat pe numele soției dlui avocat, nici dna avocat nu a fost prezentă la niciun proces, în ziua ultimului proces, dl. avocat spunându-mi mie să caut hotărârea pe portalul judecătoriei.

Daca din incheierile sedintelor de judecata reiese faptul ca nu a fost prezent la niciun termen, cereti-i sa va restituie banii! Daca contractul este pe numele suspendatului, atunci este si mai grav, penal. Nu cred sa fi fost suspendat pentru buna purtare! Exista uscaturi in toate profesiile.Nu amanati cererea (scrisa, pe adresa baroului, cu confirmare de primire) pentru restituirea banilor! Sa aveti dovada ca i-ati solicitat; vorbele zboara...
Vă mulțumesc pentru răspunsuri. Cu respect, P.E.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentare avocat ContSters42601 ContSters42601 Buna ziua,voi prezenta o situatie si voi avea o intrebare poate deranjanta pentru domnii avocati dar cu scuzele de rigoare o fac cerindu-le parerea.O societate ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un avocat. Ipj Ipj În urmă cu trei ani, având de recuperat o sumă de bani de la o firma particulară la care fusesem angajat, am întâlnim un avocat pe care îl cunoșteam. ... (vezi toată discuția)
Cum sa angajez un avocat serios ? monatedys monatedys pun intrebarea: cum sa contractez un av. in care sa am incredere,si acre sa ma reprezinte intr-un proces pe care am de gind sa-l intentez. pun aceasta ... (vezi toată discuția)