avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Reprezentare avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Reprezentare avocat

Buna ziua,voi prezenta o situatie si voi avea o intrebare poate deranjanta pentru domnii avocati dar cu scuzele de rigoare o fac cerindu-le parerea.O societate angajeaza un avocat pentru contestarea unui PV de contraventie.Spre surprinderea administratorului societatii la ultimul termen in sala in locul avocatului angajat apare un alt coleg motivind faptul ca ,colegul sau este plecat din localitate.Pledoaria facuta de acest avocat i se pare administratorului societatii sub orice critica si intradevar procesul este pierdut.Poate fi tras la raspundere sau isi poate recupera banii de la avocatul angajat pentru faptul ca nu sa prezentat el personal la ultimul termen?
Cel mai recent răspuns: ContSters42601 , utilizator 19:38, 15 Octombrie 2013
Obligatia pe care si-o asuma un avocat in momentul in care incheie un contract de asistenta juridica este o obligatie de diligenta, nu de rezultat.Nu vreau sa intelegeti ca as lua apararea cuiva, dar un avocat care va promite castigarea unui proces ...nu este in opinia mea un avocat serios. Dumneavoastra ati platit iar avocatul a prestat munca pentru care a fost platit chiar daca nu a sustinut el concluziile pe fond. Nu ati pierdut procesul pentru ca nu s-a vorbit coerent pe concluzii, sunt convinsa ca argumentele fusesera formulate in scris.
Numai bine!
Daca imi permiteti o gluma..si sper sa aveti simtul umorului..chiar circula printre avocati..o vorba.."daca pierzi un proces..clientul va spune ca avocatul a pierdut procesul, daca ai castigat..clientul va spune ca el a castigat..."
Imi pare rau totusi de situatie.
Ultima modificare: Marți, 15 Octombrie 2013
Ileana Schwarz, Avocat
Buna ziua,

Cu tot respectul, daca imi permiteti, anul acesta am angajat un domn avocat pentru a obtine o servitute de trecere.(Intr-un alt topic am vorbit de faptul ca mama mea nu este lasata sa intre in curtea sa).
Dl. avocat imi spunea ca mama are sanse de castig de 99%. Am incheiat contract de asistenta, am platit onorariul.

S-a facut o ancheta la fata locului. Am asteptat pronuntarea. Vorbind cu dl. avocat, mi-am dat seama ca nu a fost prezent la niciun proces.Ulterior dumnealui recunoscand acest lucru, spunandu-mi ca nu era necesar sa imi reprezinte mama, fiindca aceasta trebuia sa castige dreptul de a folosi portile de acces ca toti oamenii. Daca dl. avocat imi spunea ca nu o reprezinta pe mama, mergeam eu, fiindca am procura.

Mi se pare incredibil faptul ca s-a respins cererea mamei mele de a folosi portile, instanta sa fie de acord ca mama mea sa foloseasca ca intrare un spatiu ingust de 90 de cm sub streasina casei.

Acum asteptam motivarea pentru a putea face recurs.





Va multumesc pentru lamuriri
Ultima modificare: Marți, 15 Octombrie 2013
ContSters42601, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere ethel ethel Bună ziua, Încă o dată mă adresez Domniilor Voastre cu problema mea: într-un topic anterior am relatat faptul că mama mea are coproprietari în casa ... (vezi toată discuția)
Observatii critice Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Cu toate ca sunt cu totul lipsit de talent iar umilele mele catrene ies chinuit, sau poate tocmai de aceea - deoarece recunoscand ca sunt fara talent nu mi se ... (vezi toată discuția)
Avocat care pretinde plata in natura asivst asivst Problema este urmatoarea: Anul trecut fiul meu a implinit 18 ani, el fiind in ingrijirea mea, am cerut unei cunostinte, avocat sa ne faca cererea de chemare ... (vezi toată discuția)