avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA cu handicap, beneficii si scutiri
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA cu handicap, beneficii si scutiri

stiu ca pentru un salariat cu handicap incadrat in munca se scuteste plata impozitului .

dar in cazul unui PFA , persoana cu handicap - pfa consultanta - este scutit impozitul de 16%?

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:44, 19 Noiembrie 2013
Nu plateste impozit pe venit (16%) si taxele de infiintare a PFA .Celelalte contributii se platesc ,conform
Legii 448/2006,
Art 26:Art. 26
Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiaza de urmatoarele facilitati fiscale:
a) scutire de impozit pe veniturile din salarii si indemnizatii de natura salariala;
b) scutire de la plata impozitului pe cladire si teren;
c) scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si mototriciclurilor, adaptate handicapului;
d) scutire de la plata taxei pentru eliberarea autorizatiei de functionare pentru activitati economice si viza anuala a acestora;
e) scutire de la plata taxei hoteliere.

Detalii despre PFA gasiti la :[ link extern ]

In afara de acestea, mai sunt niste facilitati priv. reducerea cu pana la 60% a normei de venit
aceste scutiri figureaza in nomenclatorul activ. impuse pe baza normelor de venit publicate pe site-ul ANAF si se gasesc la sfarsitul nomenclatorului aferent fiecarui judet in parte, in cote diferite !!!
[ link extern ]

[ link extern ]

Reducerea normelor de venit:
SECTOR 1 1) Pentru femeile care au implinit varsta de 60 de ani si barbatii varsta de 65 de ani, reducerea normei cu 40%
2) Pentru persoanele care au un contract de munca, pe perioada nedeterminata, cu timp integral, reducerea normei cu 50%
3) Pentru persoanele cu handicap sau stare de invaliditate, reducerea normei de venit cu 50%
4) Reducere cu 50% pana la data de 31 decembrie a anului in curs pentru persoanele care se afla in primul an de activitate si au fost disponibilizate in ultimele 3 luni
5) In cazul in care un contribuabil cumuleaza mai multe din conditiile de mai sus,se aplica o singura reducere,in procentul cel mai mare.
SECTOR 2 1) Pentru femeile care au implinit varsta de 60 de ani si barbatii varsta de 65 de ani, reducerea normei cu 40%
2) Pentru persoanele care au un loc de munca cu program normal, reducerea normei de venit cu 50%;
3) Pentru persoanele cu handicap sau stare de invalidate, reducerea normei de venit cu 50%;4) Pentru persoanele care se afla in primul an de activitate si au fost disponibilizate in ultimele 3 luni, reducerea normei de venit cu 50% pana la data de 31 decembrie a anului curs;
5) In cazul in care un contribuabil cumuleaza mai multe din conditiile de mai sus,se aplica o singura reducere,in procentul cel mai mare.
SECTOR 3 1) Pentru femeile care au implinit varsta de 60 de ani si barbatii de 65 de ani, reducerea normei de venit cu 40%
2) Pentru persoanele care au un contract de munca, pe perioada nedeterminata, cu timp integral, reducerea normei cu 50%
3) Pentru persoanele cu handicap sau stare de invaliditate, reducerea normei de venit cu 50%
4) Reducerea cu 50% pana la data de 31 decembrie a anului in curs pentru persoanele care se afla in primul an de activitate si au fost disponibilizate in ultimile 3 luni.
SECTOR 4 1) reducerea cu 40% pentru femeile care au implinit varsta de 60 de ani si barbatii de 65 de ani;
2) reducerea cu 50% pentru persoanele care au contract de munca, pe perioada nedeterminata cu timp integral,
3) reducerea cu 50% pentru persoanele cu handicap sau stare de invaliditate;
4) reducerea cu 50% pana la data de 31 decembrie a anului in curs pentru persoanele care se afla in primul an de activitate si au fost disponibilizate in ultimele 3 luni;
SECTOR 5
1) Pentru femeile care au implinit varsta de 60 de ani si barbatii varsta de 65 de ani, reducerea normei cu 40%

4) Reducere cu 50% pana la data de 31 decembrie a anului in curs pentru persoanele care se afla in primul an de activitate si au fost disponibilizate in ultimele 3 luni
SECTOR 6 1) Pentru femeile care au indeplinit virsta de 60 de ani si barbatii de 65 de ani,reducerea normei de venit cu 40 %;
2) Pentru persoanele care au un contract de munca,pe perioada nedeterminata,cu timp integral,reducerea normei de venit cu 50 %;
3) Pentru persoanele cu handicap sau stare de invaliditate,reducerea normei de venit cu 50%;
4)Pentru persoanele care au contractat credite bancare pentru achizitia de utilaje/aparatura necesare desfasurarii activitatii, in suma de cel putin 5.000 euro
(echivalent in lei la data achizitiei),reducerea normei de venit cu 50% pentru o perioada de 2 ani, incepind cu luna urmatoare celei in care s-a realizat achizitia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat + pfa + handicap toopeu toopeu Buna ziua, Intrunesc cumulativ cele 3 situatii prezentate Angajat la o Societate Comerciala . Din ianuarie 2009 mi-am deschis PFA - nu pentru a lucra cu ... (vezi toată discuția)
Pfa+angajat alinastoian alinastoian Buna ziua Am si eu o intrebare. Sunt angajata cu 1/2 norma la o firma ( urmeaza de la 01 august sa ma transfer pe norma intreaga). Doresc sa imi deschid si ... (vezi toată discuția)
Pot fi scutit de 50%din impozit daca urmez cursurile unei scoli postliceale? hugobos hugobos Am auzit de la unele persoane ca as putea fi scutit de 50%din impozitul pe profit daca sunt elev la scoala postliceala cu cursuri de zi!Am un PFA si sunt ... (vezi toată discuția)