Am si eu o intrebare. Sunt angajata cu 1/2 norma la o firma ( urmeaza de la 01 august sa ma transfer pe norma intreaga).
Doresc sa imi deschid si un PFA, sa lucrez si cu firma si cu alte companii. Doresc sa stiu daca exista vreo facilitate fiscala in aceste conditii. Intelesesem de la cineva care urma sa isi deschida PFA ca ar exista varianta de plata a impozitului de 16% doar cu cota de 8% pe PFA daca esti angajat cu norma intreaga.
Si as mai dori sa stiu daca este optional sau obligatoriu sa platesc pe PFA si alte dari gen sanatate, pensii....
Multumesc anticipat pentru raspunsul prompt.
Nu aveti nici o facilitate in ceea ce priveste impozitul.
Se plateste sanatate daca nu faceti dovada plati contributiei de sanatate la alt loc de munca cu norma intreaga.
Facilitatea de 50% scutire de impozit , opereaza doar in cazul in care activitatea pentru care ati fost autorizata ca PFA este impozitata pe baza normei de venit si daca desigur mentineti si calitatea de angajat cu norma intreaga.
Anual MFP publica activitatile impozitate pe baza noremei de venit. La sfarsitul listei sunt date si situatiile pentru care se poate cere ajustarea acestei nome. Cititi cu atentie tot textul
Multumesc pentru sfaturi si informatii.
Dupa cum am vazut nu ma incadrez in varianta de venit la norma pt ca eu am nevoie de codurile caen pt consultanta marketing si comunicare. Asa ca voi ramane pe a doua varianta de impozit pe venit cu 16% impozit.