avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Se acorda subventii pt studenti ?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Se acorda subventii pt studenti ?

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca copii mei care sunt studenti la zi la universitatea Transilvania din Brasov, nu au nici un venit, au contract de inchiriere la fisc, au mutatie , nu au proprietati si toate actele in regula, pot primi subventie la gaze. Mentionez ca de multe ori au fost sa depuna actele, de fiecare data le-au gasit diferite chichite la acte, iar acum ca sunt toate in regula, au motivat ca nu pot primi actele pt subventie deoarece sunt intretinuti de parinti. Noi parintii stam la 100km de Brasov , iar ei stau cu chirie, deoarece nu au prins loc in camin.V-as ruga sa-mi dati un raspuns cat mai repede, deoarece numai pama poimaine, 20 noiembrie mai primesc acte, si as vrea sa stiu ce trebuie sa fac, ca fara aceasta subventie pt ei, nu stiu cun ne-am descurca. Multumesc anticipat,.
O zi buna.
Si eu sunt studenta la Universitatea Transilvania si ma aflu in aceeasi situatie. Nu am gasit nicaieri vreo lege ca studentii nu mai beneficiaza de subventie decat pe foile lipite pe peretii primariei... Mie mi-a luat foile, dar doamna de acolo mi-a zis ca nu voi primi subventie si ca nu sta sa se certe cu mine. Ca vineri (15.11) s-a dat o lege noua si studentii nu mai primesc ajutor de incalzire pentru ca sunt in ingrijirea parintilor si daca parintii nu au niciun venit tot nu se acorda subventie...
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2013
alexaaa90, utilizator
Daca spune ca studentii sunt in ingrijirea parintilor atunci sa li se acorde acestora subventii pentru incalzire tinand cont si de copiii lor studenti pe care ii au in intretinere.
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Nu se acorda subventie pt copii care se afla in alta localitate, mai ales ca au deja alt domociliu.D-le tudorvaleriu, v-as ruga sa ne spuneti ce putem face sa obtinem aceste subventii avand in vedere ca la caminele studentesti se dau subventii, mai ales ca s-au si marit, iar acei studenti sunt tot in intretinerea parintilor.Noi platim chirie la proprietar, care chirie , o parte din ea se duce la primarie deoarece proprietarul plateste impozit.
casandrescu_carmen a scris:

Domnisoara, te rog sa tinem legatura , pt ca eu si sora mea care avem copii dupa cum am relatat La UTBV nu vom lasa lucrurile asa, fara sa obtinem ceea ce au dreptul copii. Trebuie sa va dea si voua subventie, avand in vedere ca sunteti locuitori ai orasului, prin viza de flotant, si care aveti aceleasi drepturi ca si cei de la camin.Daca o fi nevoie sa ne strangem mai multi parinti ca sa ne sustinem dreptatea.Ia legatura cu mine pe fb Carmen Casandrescu, pt a discuta mai multe.Vezi ca legeaOUG 70/2011 art 6, al 1 lit E nu spune nimic de studenti, spune de persoane singure( care se intretin singure), ei doar presupun ca va intretin parintii.Ia legatura cu mine sa vb.

1. Daca ma pricepeam va raspundeam de la inceput.

2. Va recomand sa intrebati la Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala (care aproba si plateste aceste ajutoare), pe e-mail, la: anps@pretatiisociale.ro

3. Sunt sigur ca veti primi un raspuns si v-as ruga sa-l postati si aici sa-l vada toata lumea!
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine subventia de student daca nu sunt cazat in camin? colesnicenco colesnicenco Buna ziua, Sunt student la bugent in Bucuresti, anul III, licenta. In acest ultim an al facultatii mele am preferat chirie in locul caminului. Am ... (vezi toată discuția)
Acordarea subventiei pentru caldura studentilor Goddess_Nemesis Goddess_Nemesis Buna ziua. Sunt studenta, am 25 de ani, locuiesc singura intr o garsoniera proprietate personala. Pana anul acesta am beneficiat de ajutorul pt incalzire, dat ... (vezi toată discuția)
Dilemă nevael nevael Bună, sunt student în anul I la o facultate de stat pe specializarea informatică care este situată în afara județului din care am domiciliul. Până ... (vezi toată discuția)