avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate legea sanatatii
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

legea sanatatii

Cine-mi poate spune daca vaccinareile sunt obligatorii, conform legii sanatatii?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:04, 3 Aprilie 2009
nu cred
Am gasit Ordonanţă nr. 53/2000 din 30/01/2000
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 42 din 31/01/2000
privind obligativitatea raportării bolilor şi a efectuării vaccinărilor
unde este prevazuta obligativitatea medicilor de familie de a asigura vaccinarea copiilor. Nerespectarea prevederilor este de natura contraventionala pentru acestia
Obligatia este a medicului, nu a mamei copilului.
Daca refuza vaccinul medicul o poate pune sa semneze.

avocat Claudiu Lascoschi
Nu poate fi obligata in mod direct de medic, dar daca acesta face sesizare la Autoritatea tutelara?
Cati copii aveti, doamna?
Daca un adult nu e vaccinat impotriva anumitor boli, la nevoia cererii certificatului medical cu istoricul vaccinarii, pot interveni anumite sanctiuni de natura civila. Nu pentru dv., pentru copii.
De exemplu, este necesara constatarea efectuarii anumitor vaccinuri prin certificat la admiterea in facultati ca si in anumite institutii de invatamant preuniversitar.
Le limitati accesul copiilor dv. la o viata normala...
Ca sa nu mai spun ca ii expuneti anumitor infectii care, intr-un corp neimunizat, pot ajunge la complicatii serioase...
IN plus, unele boli ale copilariei se manifesta specific si la adulti ele creaza probleme serioase... rubeola s-a dovedit fatala in unele cazuri la adult...
In altele, temperatura creste atat de mult, incat creierul adultului e afectat... copilul rezistand la temperaturi mai inalte.
Copii sanatosi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vaccinarea obligatorie?! mihaelush mihaelush am decis sa nu imi vaccinez fetita si asta vad ca incepe sa-mi dea dureri de cap in ceea ce priveste legea.au hotarat sa fim amentati cei ce nu vor sa-si ... (vezi toată discuția)
Cum pot ataca o eventuala lege a vaccinarii? SimonaAn25 SimonaAn25 Avand in vedere faptul ca actualul proiect de lege privind vaccinarea incalca multe drepturi si libertati, incalcand si constitutia României, ce actiuni ... (vezi toată discuția)
Cum îmi pot recupera fișa mea cu vaccinurile făcute în copilărie? am nevoie de ea pentru angajare într-un stat ue și nu reușesc s-o găsesc anieladabija anieladabija Buna ziua! Cum pot recupera, va rog, fisa mea cu vaccinurile facute in copilarie? Am nevoie de ea pentru angajare intr-o alta tara europeana. Am intrebat la ... (vezi toată discuția)