in luna iunie 2013 sotul meu a avut accident, un autocamion stationa , el s-a oprit in spatele lui , neputand depasi , iar acesta a dat cu spatele cativa metri si l-a lovit .soferul vorbea la statie, nu a fost atent si nu l-a vazut.,si-a recunoscut vina . au facut acte pt,intelegere amiabila ,urmand sa ne repare masina pe RCA-ul lui. Asiguratorul refuza plata daunei , dupa ce s-a facut dosarul de constatare si i-au indicat un atelier auto pt.reparatii , cu care aveau contract. acum atelierul ne da in judecata pt.recuperare c/v reparatii . mentionez ca sotul meu a semnat un document ca se angajeaza sa achite c/v reparatiei daca asig.nu plateste in 90 de zile ,fiind sigur ca asigurarea de fapt va achita cheltuielile.. ce putem face in aceste conditii ?
a fost o greseala sa semnati un asemenea document. In mod frecvent, asiguratorii intarzie plata catre service-uri iar acestia cunoscand aceste lucruri v-au pus sa semnati acest document.
Va sfatuiesc sa NU platiti, pentru ca nu aveti niciun motiv. Daca va vor chema in judecata cei de la service atunci veti chema in garantie asiguratorul, astfel ca in cadrul aceluiasi dosar se vor rezolva ambele cereri,. In final va achita asiguratorul intreaga suma + cheltuielile de judecata.
In primul rand, trebuie sa solicitati asiguratorului sa va motiveze in scris motivle pentru care s-a refuzat plata daunei. Urmeaza o incercare de rezolvare pe cale amiabila a litigiului (mediere). Dca a nu reusiti, urmeaza actionarea societatii de asigurare in judecata.
Multumesc pt.raspuns,chiar vineri suntem chemati la mediere de catre service ,care are avocat.Va rog sa-mi spuneti daca recomandati sa mergem cu avocat
Multumesc pt.raspuns,chiar vineri suntem chemati la mediere de catre service ,care are avocat.Va rog sa-mi spuneti daca recomandati sa mergem cu avocat
Cred ca este bine sa fiti asistati de un avocat specializat in asigurari.