avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata despagubiri Omniasig fara factura?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata despagubiri Omniasig fara factura?

Buna ziua,

Am primit o chemare la mediere de la un avocat pentru medierea unui un dosar de dauna pentru suma de 2300 RON. A refulat o conducta si au fost pagube in magazinul de optica medical de la parterul blocului. Fostul presedinte al asociatiei a a eliberat o adeverinta la momentul evenimentului catre o firma de la parterul blocului, deci am recunoscut culpa asociatiei.
Acum, mediatorul ne-a comunicat contul in care sa facem plata in cazul in care dorim solutionarea litigiului pe cale amiabila prin recunoasterea pretentiilor Omniasig Vig SA. Am discutat in AG si s-a aprobat plata acestor despagubiri in urma studierii dovezilor si chitantelor ce dovedeau destinatia banilor ceruti de pagubit (doar lavabil, materiale de constructii si mana de lucru).
In sfarsit, cele doua intrebari:
1. Sunt corecti pasii descrisi mai sus?
2. Cum se face plata propriu zis, pentru ca avocatul/mediatorul nu elibereaza nici o factura, iar noi nu suntem de acord sa platim suma in contul dat de mediator fara sa avem o hartie formala sa dovedeasca obiectul platii (in afara de chemarea la mediare)?
Va multumesc pentru raspunsuri si scuze pentru textul destul de lung.
Radu Nicu
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:50, 7 Iulie 2014
contul in care trebuie sa platiti , al cui este ?
S.C. OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A.

[EDIT]
Ultima modificare: Luni, 7 Iulie 2014
elga50, moderator
atunci Omniasig sa va dea procesul verbal facut de constatator , devizul pentru lucrare + materiale , si o factura proforma in baza careia puteti face plata in cont .
mediatorul si-a facut treaba si va comunicat ....mai departe Omniasig trebuie sa va trimita acele documente , daca nu cumva or fi fost trimise la mediator .
Multumesc, dar tocmai asta este problema. Ca mediatorul spune ca nu a auzit in viata domniei sale de cineva care sa vrea factura, ca toate asociatiile cu care a lucrat panaacum au acceptat sa platerasca direct in cont, fara sa ii faca probleme...
dati-i si dumneavosatra un cont , in care poate sa faca o oarecare plata ! fara sa fie nevoie de factura ! apoi cereti-i sa argumenteze cu s-a scazut cu acei bani din casa....

Alte discuții în legătură

Taxa de mediere alinaiancu alinaiancu Eu am fost chemata la o mediere, problema e ca am aflat dupa ce ma dadusera deja in judecata. Cand s-a terminat procesul mi-a introdus taxa de mediere pe lista ... (vezi toată discuția)
Chemarea asociatiei de proprietari la mediere ca urma a unei refulari radu_nicu radu_nicu Buna ziua, Acum ceva vreme (un an si ceva) a refulat o conducta de canalizare la un proprietar de la etajul 1. Dejectiile au inundat vecinul de la etajul ... (vezi toată discuția)
Lntelegere amiabila sau proces? miticamanea miticamanea Unui locatar i s-a intamplat un accident stupid: o bucata de tencuiala de pe fatada blocului i-a cazut pe masina, spargandu-i luneta si indoindu-i tabla. ... (vezi toată discuția)