avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Penalitati intarziere plata arenda
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Penalitati intarziere plata arenda

Buna ziua,
As dori sa stiu daca prevederile OUG 50/2013 privind procentul penalitatilor pentru intarziere la plata (0,02% pe fiecare zi de intarziere) se aplica si intr-un contract de arenda incheiat intre mine - persoana fizica - si o societate comerciala careia I-am dat in arenda un teren arabil, in cazul in care aceasta intarzie cu plata la termen a arendei convenite in contract. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: amphora , utilizator 18:46, 20 Noiembrie 2013
Se aplica prevederile contractului de arenda, iar in lipsa de stipulatie se aplica dobanda legala la suma ce reprezinta creanta neincasata....Penalitatile se mentioneaza expres in contract, reprezentand un pact comisoriu...
polloctav a scris:

Se aplica prevederile contractului de arenda, iar in lipsa de stipulatie se aplica dobanda legala la suma ce reprezinta creanta neincasata....Penalitatile se mentioneaza expres in contract, reprezentand un pact comisoriu...

Noi dorim sa incheiem acum un contract de arenda si nu stim exact ce procent trebuie sa trecem in contract. Daca vorbim de "dobanda legala", cum spuneti dv., inseamna ca trebuie sa trecem 0,04% pe fiecare zi de intarziere. Este corect asa?
Multumesc.
In postare ati folosit verbele la timpul trecut, ceea ce da un alt sens propozitiei .In fine...da puteti trece si penalitati de 0,01 sau orice penalitate doriti dvs de comun accord cu cealalta parte.
polloctav a scris:

In postare ati folosit verbele la timpul trecut, ceea ce da un alt sens propozitiei .In fine...da puteti trece si penalitati de 0,01 sau orice penalitate doriti dvs de comun accord cu cealalta parte.

Imi cer scuze ca am fost neclara. Insa tot nu am inteles si va rog sa ma lamuriti.
OUG 50/2013 stipuleaza ca procentul penalitatilor este de 0,02% iar procentul dobanzii este 0,04% (ambele pe fiecare zi de intarziere).
In contractul de arenda pe care il pregatim pt semnare trebuie sa trecem procentul legal in cazul intarzierii platii arendei peste termenul fixat in contract.
Intrebarea mea este: ce procent trebuie deci sa trecem in contract.?
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procent legal penalizari intarziere plata amphora amphora Buna ziua, Ne pregatim sa incheiem un contract de arendare pt 10 ha aflate in proprietatea noastra (suntem persoane fizice) cu o societate comerciala in ... (vezi toată discuția)
Penalitati contract prestari servicii vladfr vladfr Salut! Ma pregatesc sa semnez un contract de prestari servicii care prevede penalitati, dupa cum urmeaza: - 2% pe zi din valoarea totala a contractului ... (vezi toată discuția)
Calculare penalitati anaf lidiao lidiao Cum calculez penalitati la o suma de 20.000 lei, din declaratiile pe august. Ce procent se aplica pe zi? (vezi toată discuția)