avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procent legal penalizari intarziere plata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procent legal penalizari intarziere plata

Buna ziua,
Ne pregatim sa incheiem un contract de arendare pt 10 ha aflate in proprietatea noastra (suntem persoane fizice) cu o societate comerciala in domeniu.
OUG 50/2013 stipuleaza ca procentul penalitatilor este de 0,02% iar procentul dobanzii este 0,04% (ambele pe fiecare zi de intarziere).
In contractul de arenda pe care il pregatim pt semnare trebuie sa trecem procentul legal in cazul intarzierii platii arendei catre noi peste termenul fixat in contract.
Intrebarea noastra este: ce procent trebuie deci sa trecem in contract.?
Va multumesc.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Buna ziua,

Cred ca faceti o confuzie...dobanzi si penalitati are voie sa incaseze doar statul, iar OUG 50/2013 se refera la relatia contribuabil-autoritati fiscale.
Contractul e legea partilor, stabiliti procentul de penalitate in caz de intarziere a platii cat credeti de cuviinta si in limita bunului simt.
Exista prevederi legale privind dodanda ptr intraziri la plata, dar se refera la situatii in care nu exista contract intre parti.
Procentul legal este folosit daca partile nu au prevazut o penalizare in cadrul contractului. ca sa fiti sigur ca se va face plata incercati o penalizare mai mare: de ex 1% pe zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati intarziere plata arenda amphora amphora Buna ziua, As dori sa stiu daca prevederile OUG 50/2013 privind procentul penalitatilor pentru intarziere la plata (0,02% pe fiecare zi de intarziere) se ... (vezi toată discuția)
Plata taxa Desideriu Desideriu Conform prevederii din codul fiscal ( 2013) pentru orice plata efectuata catre o firma Off-shore de catre o persoana juridica se plateste obligatoriu o taxa ... (vezi toată discuția)
Incheiere de certificare Dumies Dumies Am notificat arendasul in vederea exprimarii pozitiei lui ca si drept de preemtiune. Nu s-a prezentat la notariat cu toate ca a semnat de primire ... (vezi toată discuția)