avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua in data de 17.6.2013 am primit decizia ca,incepe plata indemnizatiei.,iar bani i-am primit in 15 august decizia a fost de 1700 lei iar eu am primit 2400 lei deci sa inteleg ca e pe o luna si jumatate nu?
asa si pe data de 01.10.2013 mi-am reluat activitate iar ieri mi-a venit o decizie ca trebuie sa inapoiez suma de 1650 lei reprezentand ca am avut venituri in perioada 02.-31.octombrie chiar daca am depus dosarul pt stimulent intrebarea mea e indemnizatia se plateste la zi sau nu?
pt ca eu ia-m luat cu o luna in urma.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:18, 19 Noiembrie 2013
Pentru ca in luna octombrie ati lucrat (ati avut venituri) trebuie sa inapoiati indemnizatia pentru luna octombrie.
Stimulentul se plateste separat.
1. - Indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) se plateste in fiecare luna pentru luna precedenta.
- Pentru fractiunile de luna se plateste proportional cu numarul de zile calendaristice din luna.

2. In august ati primit indemnizatia intreaga pentru luna iulie si fractionata pentru luna iunie.

3. - Daca ati reluat activitatea pe 1 octombrie trebuia ca in noiembrie sa nu mai primiti indemnizatie pentru CCC pentru luna octombrie ci sa primiti numai stimulentul de insertie.
- Daca in noiembrie ati primit indemnizatie pentru CCC pe luna octombrie atunci ea trebuie restituita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare stimulent zsigmond_viorel zsigmond_viorel Buna seara! Lamuriti-ma si pe mine daca eu vreau sa primesc stimulentul de 500 de lei si sa ma intorc la munca cat de repede o pot face ? si in acei 500 se ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie ioanaiulia88 ioanaiulia88 pot benefiea de stimulent de insertie daca nu pot intra in CCC pt ca am lipsa 2 luni la contribuiile statului? am nascut in luna octombrie, anul curent. (vezi toată discuția)
Stimulent-reîntoarcerea la munca Nicoleta Pricop Nicoleta Pricop Bună ziua! Este menționat în vreo lege faptul conform căruia dacă jobul reluat este cu jumătate de norma nu se mai plătește stimulentul și nici ... (vezi toată discuția)