avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contor gaz nou in curte cu 2 vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contor gaz nou in curte cu 2 vecini

Suntem 3 familii in curte (noi si 2 frati de la care am cumparat o parte din casa - noi stam la parter, ei la etajul 1). Noi avem 2 ceasuri de gaz (avem proiect care sa ateste asta), ceilalti cate unul. Pana acum un an, in curte au fost si parintii celorlalte 2 familii, care au reusit ca unul din ceasurile noastre sa le treaca pe numele lor, fara acordul nostru. Dupa decesul batranilor, am vrut sa trecem iar al doilea ceas pe numele nostru, sa ne tragem teava de gaz pana in spatele curtii. Firma autorizata care a venit sa lucreze ne-a spus ca e mai greu sa mutam ceasul inapoi in proprietatea noastra si e mai usor sa inchidem vechiul ceas si sa facem cerere pentru un ceas nou.
Problema a fost ca numai unul din cei doi frati si-a dat acordul. Pentru ca cel de la gaz nu a vrut sa lucreze in aceste conditii, fratele care ne-a ajutat ne-a dat o hartie de acord in numele celui care s-a impotrivit, semnand in numele acestuia din urma.
Noi detinem jumatate din casa si teren, iar teava principala de gaz, de la care s-au tras toate cele 4 ceasuri, e pe zidul nostru.
Fratele care s-a impotrivit a depus plangere la cei de la gaz, pentru ca am facut lucrarea fara acordul lui. Poate sa vina cineva sa ne anuleze lucrarea? Ce alte efecte negative pentru noi poate avea plangerea aceasta?
Ultima modificare: Marți, 19 Noiembrie 2013
ricosmin, utilizator
Cel mai recent răspuns: ricosmin , utilizator 18:37, 19 Noiembrie 2013
Orice lucrare pe gaze se efectueaza de catre firme autorizate, in baza unui proiect intocmit tot de catre o firma autorizata. Firma de proiectare are obligatia legala sa obtina toate avizele necesare pentru a intocmi proiectul de gaze.
Daca nu ati respectat cele doua prevederi, firma de distributie gaze va poate inchide gazul pana veti intra in legalitate. Bransarea-debransarea de la reteau de gaze este destul de consistenta din punct de vedere financiar.
Multumesc pentru raspuns. Citind ce ati scris, am realizat ca eu nu am pus punctul pe "i". Ei au construit casa si au pus gaz, 2 focuri la etaj, unde stau dansii si doua jos, unde stam noi acum. Avand in vedere mesajul initial postat de mine: mai am nevoie de acordul la amandoi fratii pentru ceasul de gaz nou? (cel care ne-a refuzat initial nu va fi de acord niciodata)
Ultima modificare: Marți, 19 Noiembrie 2013
ricosmin, utilizator
V-am raspuns deja - se rezolva numai prin proiect de gaze, intocmit de catre o firma autorizata. Proiectul se avizeaza de catre firma de distributie gaze.
Daca sunteti familii diferite, consumatori diferiti, firma de distributie gaze va aviza proiectul numai cu contoare distincte, pentru fiecare consumator/ familie in parte, incheind contracte separate de furnizare in acest sens.
La incheierea de contracte se cer documente, inclusiv acte de proprietate/ schita de amplasare incinte in care sunt prevazute arzatoare de gaz.
Nici nu este nevoie de avizul cuiva, din aceeasi curte, pentru a se incheia contracte cu fiecare in parte.
gigipopa a scris:

Nici nu este nevoie de avizul cuiva, din aceeasi curte, pentru a se incheia contracte cu fiecare in parte.


Va multumesc, de acum pot sta linistit in ceea ce priveste investigatia facuta de cei de la gaz, pentru ca dosarul facut a respectat legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montare contor gaz pe peretele meu Norbert333 Norbert333 Bună ziua! Locuiesc într-o casă care a fost împărțită în două acum 30 de ani.Eu am cumpărat o parte acum 11 ani. Contorul de gaz era pe peretele ... (vezi toată discuția)
Racordare gaze Intrebare2017 Intrebare2017 Suntem 2 proprietare intr-o casa. Eu sunt proprietarui etajului. Vecinul s-a racordat la gaze fara acordul meu si nici nu doreste ca eu sa ma racordez la teava ... (vezi toată discuția)
Teava gaz pe peretele apartamentului meu margot80 margot80 Buna ziua! Locuiesc intr-o curte comuna, in prima cladire, la parter. Bransamentul la gaz a fost facut in 1991 pentru cladirea A (in care locuiesc la parter) ... (vezi toată discuția)