avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Utilizarea sistemelor informatice sub control judiciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Utilizarea sistemelor informatice sub control judiciar

Buna ziua,

sunt nou aici, sper sa fiu in categoria corecta.

Caut disperat raspuns la o problema si se pare ca sunt putine persoanele care s-au lovit concret de aceasta.

Sunt eliberat conditionat sub control judiciar; printre multe obligatii, am obligatia de a nu folosi sisteme informatice (de a nu ma loga) cu "rea" credinta. (Cu buna credinta, deduc ca am voie)

In ce cazuri discutam despre folosirea sistemelor informatice cu "rea" credinta, si cand e vorba de "buna" credinta?

Sper ca aici sa fie cineva care a mai avut problema si sa aflu un raspuns concret, pt a putea evita o re-arestare...

Multumesc anticipat !

Muresan
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 18:32, 22 Noiembrie 2013
Să nu comiteți infracțiuni, cu alte cuvinte.Dacă vă logați cu intenția de a comite infracțiuni informatice, denotă, desigur, reaua dvs. credință.Așa încât, aveți grijă ce faceți , dacă tot vă puteți loga cu bună credință, nu profitați ...
Eu zic sa mergeti la cei de la probatiune si sa va lamureasca.

Se poate considera ca logarea este interzisa.
In SUA exista situatii cand condamnatul nu are dreptul de a se loga deloc la calculator.

Dupa ce va spun ei reveniti aici pe forum ca sa analizam.
@legally_aid: Intrebarea e simpla: pot sa ma loghez pe facebook, in cazul in care pe facebook nu am nici o persoana in lista de prieteni din martori/inculpati/parti vatamate...samd? Deci efectiv sa vb cu prietena mea pe facebook...se considera rea credinta?

@avocat_lascoschi: am fost si am intrebat. Nimeni nu ma poate lamurii. Am pus urmatoarele intrebari:

In cazul in care imi cumpar 1 dvd cu filme pe el, si il introduc intr-un laptop pt a ma uita la filme, folosesc sisteme informatice ? Un laptop se consider un sistem informatic...dupa gandirea mea... Domnul agent a ridicat tacut din umeri...

In cazul in care imi cumpar un TV cu Smart TV...si ma uit la TV, FARA a accessa internetul...imi incalc obligatia ? La fel, domnul agent a ridicat din umeri...

DAR, la un termen anterior, i s-a spus unui co-inculpat care a invocat ca e absurd in anul 2013 sa nu avem voie sa ridicam bani de la un bancomat (care la fel e considerat un sistem informatic).. In cazul in care vrea sa ridice bani, judecatoarea ia sugerat sa mearga la ghiseul bancii...

Deci... unde e buna sau reaua credinta cand ridici bani de la un bancomat, de pe contul tau... ?!

Multumesc anticipat... !
Spuneți-ne, sunteți liberat provizoriu, sub control judiciar, conform art . 160 indice 2 din c. pr. penală? Adică , erați arestat preventiv și a fost înlocuită măsura arestării cu cea a controlului judiciar? Sau aveți deja o condamnare cu suspendare sub supraveghere?
Dacă este prima variantă, consider că, de vreme ce printre obligațiile impuse de instanță se numără și aceea de a nu folosi sisteme informatice, nu mai este vorba despre folosirea lor cu bună sau rea credință, ci despre neutilizarea lor deloc, iar încălcare acestei obligații, cu rea credință, ar conduce la revocarea măsurii și revenirea în arestul preventiv.
Buna credință ar însemna că v/ați logat ,, din greșeală,,, ceea ce exclude reaua credință. Evident, este mai greu de dovedit buna credință în situația dvs.
Nu aveti voie sa folositi sistemele informatice, aceasta obligatie este impusa conf.art.160^2 alin.3^1 lit. f "să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta."
Nu mai cautati tot felul de interpretari ca o sa vi se revoce masura, efectiv nu trebuie sa mai folositi sisteme informatice, oricum,mergeti si intrebati la probatiune cum ati fost sfatuit.

Alte discuții în legătură

Respectarea masurilor liberarii pe control judiciar in caz de condamnare cu suspendare damian81 damian81 buna ziua, am si eu o intrebare la care cei de la IPJ nu au stiut ce solutie sa imi dea... am fost arestat preventiv si pus in libertate sub control ... (vezi toată discuția)
Computer accesat din locatie necunoscuta nemultumita nemultumita Am descoperit astăzi ceva foarte ciudat pe profilul meu de facebook. Am intrat la setări securitate, ultima opțiune cu ”unde ești logat” și am găsit ... (vezi toată discuția)
Filmarea politistului in sectia de politie, legal? justice123 justice123 Fiindca politistul refuza sa-mi accepte plangerea penala, pe motiv ca amenintarea nu e amenintare si altele (fiindca in prealabil vorbise cu paratul, asa cum ... (vezi toată discuția)