avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Clauza act aditional credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Clauza act aditional credit

buna ziua am si eu o nelamurire la actul aditional primit de la banca pt un credit ipotecar,la art 5 se specifica"in cazul in care imprumutantul va inregistra intarzieri mai mari de 30 de zile la plata ratelor ,banca va raporta aceasta informatie la Biroul de credite si isi rezerva dreptul de a rezilia sau inceta contractul de credit si demararea procedurilor de recuperare a debitului.Intrebarea mea este este legal asa ceva sau dupa 90 de zile se poate trece la recuperarea debitului? Se poate ca doar dupa 30 de zile sa-ti rezilieze contractul ipotecar daca nu platesti vreo rata ? va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: KOSOVO123 , utilizator 11:39, 19 Noiembrie 2013
Buna ziua,

da, este legal. Cata vreme se prevede aceasta clauza in contract ei pot proceda in acest fel. Pe de alta parte, daca este un act aditional pe care nu l-ati semna inca, el este negociabil si puteti sa solicitati termene mai lungi decat cele indicate de banca.

Costi Boncu
domnule avocat tot in acest act aditional la credit luat in 2007 ,credit ipotecar eu am marja de 2% la data semnarii contractului dupa aparitia oug 50/2010 formula de calcul era conform ordonantei robor +marja ,incazul meu 2%,banca mi-a mai adaugat la formula de calcul fara sa fiu de acord cu asa ceva inca o marja de 2,25% deci eu platesc din 2010 mai mult cu 2,25%formula acum este robor +2%+2,25% fara fiu de acord cu semnarea actului aditional.Am facut si o plangere la banca inregistrata si mi--au spus ca daca nu semnez se considera acceptare tacita.ce pot face in acest caz am inteles ca de la 1 octombrie a intrat in vigoare o noua lege privind clauzele abuzive.Ce pot face in acest caz?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marja abuziva impusa de banca KOSOVO123 KOSOVO123 buna ziua, am luat si eu in 2007 un credit ipotecar in lei pentru o garsoniera la care formula de calcul al dobanzii, era rata interna a bancii numai de ei ... (vezi toată discuția)
Ing 2 marje fixe sau hotie georgeck georgeck buna ziua, conform aticolului din zf. de azi ING are o formula transpatrenta de calcul a dobanzii cu 2 marje fixe. Este legala aceasta marje?.In contractul pe ... (vezi toată discuția)
Subiect: problema care ne omoara pe toti azi....si totul trebuie facut f.f.f.repede vatajita mihaela vatajita mihaela UG 50/2010.Am un credit ipotecar in EURO luat in 2006 de la Banc Post; in primul an cu dobinda fixa, apoi variabila.Dobinda variabila fiind calculata dupa ... (vezi toată discuția)