avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conflict între locatari bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conflict între locatari bloc

Buna ziua,
Locuiesc intr-un bloc în care există o multime de probleme create de locatari care, se pare, nu doresc să le rezolve amiabil ca între vecini. Blocul este cu 4 etaje, câte 6 familii/etaj. Ceilalti 5 vecini, au început încă de acum 16 ani să mobilize holul cu tot felul de piese de mobilier. Administratorul blocului, care locuieste pe acelasi etaj cu mine, vis-à-vis, a început primul, şi-a depozitat 2 dulapuri metalice albastre si un mic birou pe care-l foloseste cand se fac plăţile pentru bloc (să zicem că acesta are un rost, comun). După administrator, au început şi ceilalţi vecini să decoreze holul cu tot felul de lucruri. O familie şi-a plantat un dulăpior metalic maro, alta un scaun pe care tronează căteva covoare şi huse, o bicicletă, alta o masă. Totul a întrecut orice măsură cand vecina cu scaunul şi-a mai instalat un fotoliu multicolor, masuţă si scăunel la care se adună 3 dintre membrii familei sale, la fumat ! Da, pe spaţiul comun, pe calea de acces, pe hol ! Pe lăngă toate inconvenientele legate de lipsa luminii naturale (holul are în ambele capete uşi cu sticle mari, total acoperite), de discomfortul creat de lipsa spaţiului, este un hol complet hidos. Neplăcut şi când vin de la cumparături cu 2 plase, trebuie să mă feresc de toate aceste piese (pană ajung la uşa locuinţei mele), după ce evident dau bineţe, vecinilor care sunt “în salon” la fumat, printre care se mai poate afla si fiul administatorului ! Aaa, şi plantele uneia dintre vecine...tronează frumos în tot felul de străchini, oale si bidoane plastic, dedesubt-ul fiecareia fiind câteva straturi de diverse şerveţele, prosoape, cârpe....
Deci: avem spatiu acces greu accesibil, miros din belşug, estetica de invidiat, toate acestea se întâmplă fără ca administratorul blocului să reacţioneze, fără ca cineva să încerce să faca o listă cu semnături pentru împroprietărirea acestor locatari...
V-am spus că dl. Administrator este poliţist local? Nici că preşedintele blocului are restanţe la bloc de 1 an si ceva ? Că interfonul nu functionează de aproape 2 ani ? Că totul costă după cum spune administratorul ? I-am spus ieri administratorului ca dau asociatia în judecată, că totul a devenit insuportabil, mi-a spus, ca de fiecare dată să aştept că face sedinţă...la care oricum nu s-ar rezolva nimic, mi-ar sări toţi în cap în frunte cu primul gospodar....
Înainte de-a mă sfătui să mă mut, vă rog să mă ajutaţi cu sfaturi, informaţii utile.
Multumesc anticipat !

@cristi...
Ati descris perfect situatia din marea majoritate a blocurilor din Romania si aveti si un real talent literar ! Vi s-au dat sfaturi, eu va voi adresa o intrebare : ok, castigati in instanta, vin inspectorii de la ISU si-i rup pe vecini cu amenzile, vin cei de la Biroul pentru relatii cu asociatiile de proprietari de pe langa primarie si-l ard pe presedinte, pe ad-tor, pe femeia de serviciu, pe... si ? Ce faceti apoi, va mutati ? Aveti perfecta dreptate in cele relatate, dar acestia sunt vecinii d-voastra, nu-i puteti schimba... si prin participarea fiului ad-torului, viitorul e asigurat :)
Ultima modificare: Joi, 21 Noiembrie 2013
DlGoe, utilizator
cristi_cristi a scris:

Înainte de-a mă sfătui să mă mut, vă rog să mă ajutaţi cu sfaturi, informaţii utile.


Stimate domnule cristi_cristi, poate a fost doar o gluma amara, dar ar fi chiar culmea sa primiti recomandari de genul acesta. Cu alte cuvinte: ai o problema? solutia este sa fugi cat mai departe de ea; nu conteaza cate resurse mobilizezi... Dar...n-ar fi fost nici exclus sa vi se spuna si asa ceva: cate capete, atatea pareri !
Am trecut si eu prin situatii similare cu vecinii - la o scara mai mica, sa zicem - , asa ca va inteleg nemultumirea.
V-as propune ca inainte de a intra pe drumul (era sa zic: fara intoarcere :oops:) al justitiei, sa-i invitati pe stimatii vecini (care nu coopereaza la o intelegere amiabila ca intre vecini) la o intelegere amiabila ca intre vecini...in fata mediatorului, pentru ca acest om asta stie el sa faca cel mai bine: sa aplaneze conflicte, sa asiste partile in negocierea unor solutii acceptate de comun acord, sa refaca relatii, astfel incat lumea sa plece de la el multumita.
Acordul de mediere incheiat devine titlu executoriu in urma autentificarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocarea ușii din spatele blocului mihamarin mihamarin În urmă cu câteva luni am depus sesizare la ISU, primăria de sector, primăria generală în legătură cu blocarea celei de-a doua uși din spatele ... (vezi toată discuția)
Spatiul comun in bloc buna seara! incep prin a povesti scurta ... Crina0901 Crina0901 Spatiul comun in bloc Buna seara! Incep prin a povesti scurta poveste. Sunt locatara al unui bloc de peste 20 de ani, eu fiind printre primii care au ... (vezi toată discuția)
Context: eu imi tin bicicleta personala pe casa scarii, ... Olivian Serban Olivian Serban Buna ziua, Context: eu imi tin bicicleta personala pe casa scarii, legata de balustrada (etaj 1). Unul dintre vecini, a venit la mine, intr-un mod destul de ... (vezi toată discuția)