avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune in constatarea uzucapiunii de 30 de ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune in constatarea uzucapiunii de 30 de ani

in conditiile in care detin o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de constatare a uzucapiunii pronuntata in contradictoriu cu o alta persoana decat adevaratul proprietar al terenului mai pot formula o noua actiune in constatarea uzucapiunii indreptata impotriva adevaratului proprietar ?

arat ca proprietarul m-a chemat in judecata pentru revendicare; la fond am pierdut am declarat recurs si am invocat pentru prima data in fata instantei de recurs uzucapiunea pe cale de exceptie. Recursul este pe rol.
Cel mai recent răspuns: fd , utilizator 09:05, 6 Aprilie 2009
trebuie sa va judecati cu adevaratul proprietar, lui ii vafi opozabila hotararea...
acesta nu imi poate opune faptul ca este chemat concomitent in fata a doua instante pentru aceeasi cauza ? (am formulat recurs in care am invocat pentru prima data uzucapiunea fata de adevaratul proprietar; intimatul reclamant a depus intampinare prin care a sustinut inadmisibilitatea invocarii uzucapiunii pe cale de exceptie in recurs)
Din cele doua mesaje ale dvs. rezulta ca este vorba despre aceeasi cauza, aflata acum in recurs.
V-ati mai judecat cu adevaratul proprietar intr-un alt dosar? Daca nu, nu aveti de ce sa va faceti probleme.
Daca da, exista autoritate de lucru judecat.

Dar eu cred ca va referiti la faptul ca v-ati judecat, la fond, in fata unei instante iar recursul, cum este si normal, este solutionat de instanta superioara in grad primei instante.
la fond am fost eu chemat in judecata pt revendicare si granituire.
fata de titlul reclamantului am opus hotararea judecatoreasca de constatare a uzucapiunii pronuntata in contradictoriu cu municipiul bucuresti care nu era adevaratul proprietar al terenului uzucapat.
la fond nu am invocat uzucapiunea fata de reclamant in sensul ca am stapanit terenul mai bine de 30 de ani in timp ce el a stat in pasivitate.
am mers numai pe comparatia de titluri sustinand ca titlul meu este preferabil.
Cum solutia la fond mi-a fost nefavorabila am promovat calea de atac a recursului in care am invocat pe cale de exceptie uzucapiunea fata de intimatul reclamant.
concomitent am inregistrat o noua actiune in care l-am chemat in judecata pe adevaratul proprietar pt. constatarea uzucapiunii.
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2009
fd, utilizator
fd a scris:

Cum solutia la fond mi-a fost nefavorabila am promovat calea de atac a recursului in care am invocat pe cale de exceptie uzucapiunea fata de intimatul reclamant.
concomitent am inregistrat o noua actiune in care l-am chemat in judecata pe adevaratul proprietar pt. constatarea uzucapiunii.


Care este motivarea in drept a recursului (articolele)? Cand ati introdus actiunea impotriva adevaratului proprietar primiserati citatie pentru recurs?
Concret, ce exceptie ati "folosit" ca sa invocati uzucapiunea (mare sau mica)?

Din mesajele dvs. rezulta ca ati avut cel putin 3 procese. Incercati sa dati mai multe detalii, desi opinia mea este ca trebuie sa mergeti cu actele la un avocat.
Ultima modificare: Vineri, 3 Aprilie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Calitate procesuala activa fd fd sunt proprietarul unui teren in baza unei hotarari judecatoresti de constatare a uzucapiunii in proces nu a fost parte adevaratul proprietar ci o terta ... (vezi toată discuția)
Litispendenta fd fd la fond am fost eu chemat in judecata pt revendicare si granituire. fata de titlul reclamantului am opus hotararea judecatoreasca de constatare a uzucapiunii ... (vezi toată discuția)
Autoritate de lucru judecat - identitate de cauza ? fd fd am fost chemat in judecata pentru revendicare imobiliara. in aparare am prezentat o hotarare judecatoreasca de constatare a uzucapiunii pronuntata in ... (vezi toată discuția)