avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autoritate de lucru judecat - identitate de cauza ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autoritate de lucru judecat - identitate de cauza ?

am fost chemat in judecata pentru revendicare imobiliara.
in aparare am prezentat o hotarare judecatoreasca de constatare a uzucapiunii pronuntata in contradictoriu cu alta persoana decat adevaratul proprietar.
solutia la fond a fost favorabila reclamantului pe considerentul ca nu ii poate fi opusa hotararea judecatoreasca de constatare a uzucapiunii atat timp cat nu a fost parte in acel proces.
am declarat recurs si am cerut suspendarea recursului pentru ca intre timp am promovat o noua actiune in constatarea uzucapiunii pentru acelasi imobil, dar de data aceasta indreptata impotriva adevaratului proprietar.
In acest din urma dosar paratul a invocat autoritatea de lucru judecat provizorie a hotararii recurate prin care am fost obligat sa-i restitui imobilul.
Este intemeiata aceasta exceptie?
Am cum sa o combat?
Cel mai recent răspuns: fd , utilizator 13:28, 8 Aprilie 2009
Personal consider ca nu exista autoritate de lucru judecat, in primul rand pentru ca nu exista identitate de obiect si in al doilea rand pentru ca hotararea de la fond nici nu este inca definitiva si irevocabila. Ramane de vazut cum va aprecia si instanta de judecata.
Puteti apela la sprijinul unui avocat care sa va indrume si eventual sa va reprezinte, pentru a valorifica toate sansele pe care le aveti.
Mult succes.

Av. J. Watkins
obiectul este acelasi imobil
in primul dosar mi s-a solicitat sa las in deplina proprietate si linistita posesie imobilul, iar in al doilea dosar pt. acelasi imobil am solicitat eu constatarea uzucapiunii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in constatarea uzucapiunii de 30 de ani fd fd in conditiile in care detin o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de constatare a uzucapiunii pronuntata in contradictoriu cu o alta persoana ... (vezi toată discuția)
Litispendenta fd fd la fond am fost eu chemat in judecata pt revendicare si granituire. fata de titlul reclamantului am opus hotararea judecatoreasca de constatare a uzucapiunii ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala activa fd fd sunt proprietarul unui teren in baza unei hotarari judecatoresti de constatare a uzucapiunii in proces nu a fost parte adevaratul proprietar ci o terta ... (vezi toată discuția)