avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intimitati - supraveghere video spatii comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intimitati - supraveghere video spatii comune

1. Locuiesc intr-un bloc cu 8 nivele, la parter avem o vecina care a montat, pe holul de acces chiar in fata liftului, o camera de suprveghere care, zice dansa, vizualizeaza zona din dreptul usii dansei. Intrebare: are voie sa beneficieze de spatiul comun al Asociatiei de proprietari fara acordul acesteia?
2. Aceeasi vecina a disimulat intr-un aparat de aer conditionat, exterior, o camera de luat vederi indreptata spre intrare din spatele blocului(poate vedea pe toti cei care intra si ies din bloc, si cred ca si de la scara vecina. Intrebare: are voie sa ne urmareasca activitatea celor din bloc si nu numai?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 19:46, 6 Decembrie 2013
Si noi avem in bloc asemenea camere video particulare, dar nimeni nu si-a pus problema ca este inregistrat si de ce este inregistrat de vecin. De ce? Pentru ca proprietarii - posesori de camere video - vor sa stie cine le bate la usa si la caz de urgenta sa aiba o proba inregistrata.

Este o exagerare sa ne inchipuim tot felul de scenarii, mai ales cu cei in varsta care abia reusesc sa vorbeasca la un telefon mobil.
Pentru asemenea scopuri - urmarit vecinii, care, ce, cum, unde, cand, functioneaza si azi, ca si acum 100 de ani, monitorizarea video umana cu rezultate multumitoare si de necontestat. ;)
Userul reclama oarece intimitati asa cum scrie in titlu,nu inteleg ce intimitati ,,practica'' intr-un spatiu comun.
Ptr. AlainCostea, cele 2 din interior chiar poti sa le atingi cu o scandura sunt modelul mare(cam ca cele montate de UTI la metrou) iar cea de la exterior a fost acoperita de un om de bine si a doua zi a fost chemata politia sa ia amprente, iar ieri cineva(probabil cel care a montat-o) lucra la ea asa ca nu este falsa. Si oricum suntem supraveghiati dar nu vreau sa ma supravegheze dansa.

Ptr.Elga50 Daca vor sa vada cine le bate la usa sa se uite pe vizor si daca vor sa stie cine le-a intrat in casa sa si le monteze in interior fiindca vad mai bine si evita sa fie vandalizate.
Cand a venit politia sa ia amprente era o ocazie foarte buna sa iesiti si sa dati o declaratie ca sunteti nemultumit de faptul ca sunteti monitorizat de o persoana particulara.
Politia ar fi putut aplica o amenda usturatoare vecinei.
Ati scapat ocazia de a va face dreptate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere video rada_gaby rada_gaby E legal sa imi pun o camera la curtea mea, sa imi filmeze spatele casei, doar proprietatea mea, nu spre vecini sau spre drumul public, pot sa chem o persoana ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere orsaia2006 orsaia2006 Vrem sa montam camera de supraveghere in cadrul unei asociatii de proprietari (parterul blocului)ce prevede legislatia.????Comitetul executiv a aprobat ... (vezi toată discuția)
Montare camere video pe bloc crisalexa crisalexa Asociatia de proprietari din blocul unde locuiesc se confrunta cu urmatoarea situatie: Urmare a discutiei purtate si a acordului obtinut in cadrul Adunarii ... (vezi toată discuția)