avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sarcina
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sarcina

Buna seara as dori sa stiu cat timp inainte trebuie sa lucrezi cu forme legale sa poti beneficia de ajutorul de la stat pentru copil 200ron stiu ca sunt ai copilului(tii da statul) -eu am un part time de 20ore pe saptamana de aproape 2 ani,vreau sa stiu daca voi intra in prenatal voi mai beneficia de ajutorul oferit de stat in conditiile in care din acest salariu 2banci imi fac oprire .Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:18, 20 Noiembrie 2013
1. Alocatia de stat pentru copii este de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.

2. Alocatia de stat pentru copii se acorda indiferent daca aveti venituri sau nu, daca sunteti angajata sau nu.

3. - Puteti beneficia si de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) daca aveti cel putin o luna lucrata cu contract individual de munca (CIM) inainte luna in care solicitati concediu de maternitate.
- Nu conteaza ca lucrati cu CIM cu timp partial.

4. - Puteti beneficia si de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) aveti venituri din salarii (chiar daca lucrati numai 20 de ore pe saptamana).
- Indemnizatia pentru CCC nu poate fi mai mica de 600 lei lunar.

5. - Puteti sa renuntati la indemnizatia pentru CCC si sa optati pentru stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Adica primiti salariu pentru munca depusa iar statul va mai da 500 lei lunar.

6. Datoriile dvs. catre banci nu au nici o legatura cu tot ce am vorbit pana aici.


Pana acum am inteles o singura nelamurire-daca timp de 2 ani nu voi mai lucra -de unde mi se vor retrage banii de catre firmele de recuperare? Multumesc
1. - La asta nu mai stiu sa va raspund ca nu ma pricep.
- Va spun doar ca din alocatia de stat pentru copii si din indemnizatia pentru CCC nu se pot face retineri.

2. Ori mai asteptati, poate va raspunde aici un specialist, ori puneti intrebarea la "Recuperari de creante, datorii, Probleme cu bancile".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de o indrumare bota_samuel bota_samuel Buna ziua. As avea nevoie de un pic de indrumare. Sotia mi-a ramas insarcinata si pt a primi alocatia de la stat dupa nastere stiu ca trebuie sa aibe lucrat ... (vezi toată discuția)
Ccc luat de tatal copilului stefanpisec stefanpisec Buna ziua! Sunt proaspat tatic am o fetita de 2 sapt, a venit pe lume pe 20 martie si doresc sa beneficiez de indemnizatie de crestere a ... (vezi toată discuția)
Mama fara venit roxana2310 roxana2310 Buna ziua! As dori sa stiu ce ajutor financiar pot obtine din partea statului avand in vedere ca sunt mama unui baietel de 7 luni iar sotul meu lucreaza, avand ... (vezi toată discuția)