avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Roata de la masina blocata de ADP Timisoara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Roata de la masina blocata de ADP Timisoara

Buna,
Zilele trecute mi-a fost imobilizat autoturismul (proprietate al firmei la care lucrez) intr-una din cele 3 parcari din Timisoara unde nu este valabil abonamentul Timpark.
Pentru cei care nu cunosc situatia, in 3 parcari din centrul Timisoarei nu sunt valabile abonamentele generale, doar plata prin sms. Costul unui sms este de aproape 1 Euro cu tva.#-o

Nu am parcat neregulamentar ( adica pe treceri de pieteoni, pe locuri pt pers cu dizabilitati, pe trotuar sau spatii verzi, etc ). Mi-a fost blocata roata deoarece am acumulat ...de-a lungul a 3 luni, 6 amenzi de parcare. Unele pentru neplata, altele pentru depasirea timpului ( am si platit din cand in cand :) mi le asum :(

PE SCURT: mi-am facut dreptate singur. Seara dupa ora 18, am venit cu o cheie "potrivita" si mi-am deblocat roata. frumos, si usor FARA sa distrug dispozitivul. i-am facut o multime de poze din toate unghiurile... sa se vada ca nu e deteriorat si a doua zi l-am predat frumos la sediul celor de la ADP.
M-au intampinat zambind...unii, altii amenintator. mi-au spus ca trebuie sa ma identific si sa semnez un proces verbal, etc. NU am semnat nimic, l-am predat celor de acolo care l-au studiat si au vazut ca nu e deteriorat, dupa care am plecat..fiind amenintat ca "ne vedem la parchet". Erau si martori pe acolo dar au si camere de luat vederi. NU CRED ca au tupeul jegos sa spuna ca nu l-am adus.

in PV-ul lasat in parbriz scrie clar: Furtul sau distrugerea dispozitivului se pedepseste conform Codului Penal:
NU L-AM RUPT, NU L-AM FURAT, NU L-AM DETERIORAT.
Pentru ce sa ma dea in judecata?

Multumesc Anticipat!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 08:53, 28 Martie 2014
Nu era mai simplu, daca tot l-ati scos.. sa-l lasati acolo, in parcare? Sau sa spuneti ca pur si simplu nu l-ati gasit in cazul in care cineva va intreba? Poate l-a furat un topitor de metale inainte sa ajungeti dvs la masina :))
salut, sunt in aceeasi situatie, ce s-a intamplat mai departe ? Urmeaza sa schimb numerele la masina ce s-ar putea intampla ?
Pantera35 a scris:

NU L-AM RUPT, NU L-AM FURAT, NU L-AM DETERIORAT.


Aveti mari sanse de izbanda in cazul in care veti fi dat in judecata. In astfel de cazuri trebuie profitat de orice lacuna legislativa.

Trebuie sa sustineti pana in panzele albe ceea ce ati afirmat mai sus iar avocatul pe care il veti angaja trebuie sa va sustina.

Va relatez un caz real. O firma a fost amendata de inspectorii de la Garda de Mediu pe motiv ca erau aruncate pe jos hartii, nu primisera shpaga necuvenita ;) . Cu un avocat istetz au reusit sa castige procesul cu motivarea ca "hartiile au fost puse cu grija" si nu "aruncate" asa cum scria in procesul verbal. Unii pot considera ca este doar o poveste neverosimila dar a fost un caz real. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stationare interzisa imis imis ce se intampla in cazul in care am stationat interzis si mi s-a pus cadrul galben la roata, dar l-am putut scoate pt ca era slab? amenda pt stationare ... (vezi toată discuția)
Lege parcare in fata blocului BlaKy BlaKy Buna ziua, Am tot cautat pe net si nu am gasit legea in vigoare care spune in ce conditii de inchiriaza aceste parcari. Problema este: De cateva zile s-au ... (vezi toată discuția)
Parcare de resedinta Roxana Gabriela Roxana Gabriela Buna seara, Mai am nevoie de un sfat: parcarea din fata blocului tocmai a fost impartita si locurile se vor plati. Eu am masina in leasing si se pare ca ... (vezi toată discuția)