avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Termen depunere cerere CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Termen depunere cerere CEDO

As dori sa stiu care este data la care se implinesc cele sase luni pentru depunerea cererii catre CEDO tinand cont de urmatoarele :
- am decizia Curtii de apel definitiva si irevocabila din data de 27.05.2013 ,cu mentiunea ca a fost pronuntata in lipsa mea ,in urma amanarii din 20.05.2013 (instanta avand nevoie de timp sa delibereze)
- decizia Curtii de apel din 27.05.2013 a fost redactata in data de 28.06.2013,iar eu am facut cerere pentru copie in data 24.09.2013
- in data de 07.11.2013 am depus contestatie in anulare si am primit citatie pentru data de 28.11.2013
Va multumesc!
Stimată doamnă

Din punctul meu de vedere, este vorba despre data redactării, respectiv 28.06.2013. Va trebui, însă, punctarea faptului că s-a redactat la această dată.

Cu stimă.
Va multumesc pentru raspuns.Mai doresc sa stiu ,daca trebuie sa astept decizia in cazul contestatiei in anulare, pentru a depune cererea la CEDO.
Stimat doamnă,

Cred că nu aţi înţeles foarte bine interpretarea termenului de 6 luni.

Pe scurt, acesta este un termen de decădere.

Prin urmare, dvs aveţi obligaţia să vă încadraţi în cele 6 luni, care se pot calcula, argumentat, de la data redactării deciziei finale, pronunţată într-o cale efectivă de atac, respectiv cea a recursului. Nu contează ce acte aşteptaţi, dar aplicaţia trebuie introdusă în termenul menţionat.

În ceea ce priveşte căile extraordinare, respectiv revizuirae şi contestaţia, nu se poate calcula curgerea termenului decât într-o situaţie excepţională, cea a admiterii în principiu. Or, cum majoritatea nu sunt admise în principiu, dacă sunt respinse, CEDO va raporta începutul curgeri termenului de la recurs.

Nu aşteptaţi, deci, rezolvarea contestaţiei în anulare, dacă această aşteptare duce la depăşirea termenului. Puteţi, ulterior, suplimenta actele depuse la CEDO.

Cu stimă



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculare termen cedo ContSters302312 ContSters302312 plangerea la CEDO se face in termen de 6 luni da cand s-a dat sentinta sau de cand s-a ridicat decizia de la curte ade apel? (vezi toată discuția)
Nelamurire procedura cedo vasile2013 vasile2013 Dupa cum am inteles, de la 1 ianuarie au intrat in vigoare reguli noi cu privire la sesizarea CEDO, modelul de formular de cerere....nedumerirea mea priveste ... (vezi toată discuția)
Cedo - dosar, procedura vdeny vdeny Buna ziua, in noiembrie sotul a fost arestat, insa nici pana acum nu am primit decizia de la ICCJ, desi saptamanal depun cerere de urgentare deoarece s-a ... (vezi toată discuția)