Buna ziua. Ma numesc Dana si am si eu niste neintelegeri.Sotul meu este sofer, iar patronul nu le da nici o diurna de deplasare, cazare nici nu se mai pune problema, si as mai am o nelamurire in privinta tahografelor (diagramelor).
Va rog, sa-mi dati cateva detalii cu privire la vreo lege care cuprinde problema diurnelor si cea a tahografelor.Va multumesc!
Pentru diurna studiati Codul Muncii, Contractul colectiv de munca unic la nivel national 2007 2010 si cel la nivel de ramura transporturi.
Pentru timpii de odihna cautati Legea nr. 335/2005 privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 55/2005 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 17/2002 privind stabilirea perioadelor de conducere şi a perioadelor de odihnă ale conducătorilor vehiculelor care efectuează transporturi rutiere
Fiti mai concreta, ce anume vreti sa stiti despre diurne? Conform Codului Muncii angajatorul are obligatia de a plati diurna de deplasare. Or, ar trebui sa stim mai multe detalii. Sotul dvs face rute interne, internationale, pleaca dimineata, vine seara, etc?