avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurna la soferi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurna la soferi

Buna ziua. Ma numesc Dana si am si eu niste neintelegeri.Sotul meu este sofer, iar patronul nu le da nici o diurna de deplasare, cazare nici nu se mai pune problema, si as mai am o nelamurire in privinta tahografelor (diagramelor).
Va rog, sa-mi dati cateva detalii cu privire la vreo lege care cuprinde problema diurnelor si cea a tahografelor.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 11:39, 3 Aprilie 2009
Pentru diurna studiati Codul Muncii, Contractul colectiv de munca unic la nivel national 2007 2010 si cel la nivel de ramura transporturi.
Pentru timpii de odihna cautati Legea nr. 335/2005 privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 55/2005 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 17/2002 privind stabilirea perioadelor de conducere şi a perioadelor de odihnă ale conducătorilor vehiculelor care efectuează transporturi rutiere
va multumesc mult!daca mai aflati alte detalii cu privire la problema diurnelor, va rog sa ma anuntati.
Fiti mai concreta, ce anume vreti sa stiti despre diurne? Conform Codului Muncii angajatorul are obligatia de a plati diurna de deplasare. Or, ar trebui sa stim mai multe detalii. Sotul dvs face rute interne, internationale, pleaca dimineata, vine seara, etc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare neplatite monicaion monicaion Buna ziua, Am de efectuat o expertiza judiciara in cauza promovata de un salariat in functia de sofer care solicita plata orelor suplimentare efectuate pe ... (vezi toată discuția)
Problema legata de a.r.r. vlaika ionela florina vlaika ionela florina Buna ziua. Va rog foarte mult sa-mi spuneti daca exista Ordin al Ministrului Tranporturilor emis pentru aprobarea normelor tehnice privind eliberarea, ... (vezi toată discuția)
Diurna sofer tir krysty.cv krysty.cv AM LUCRAT LA O FIRMA DE TRANSPORT CA SOFER,UNDE AM FOST PLATIT LA KM , CEEA CE STIU CA NU ESTE LEGAL. POT SA-I DAU IN JUDECATA PTR ASTA ... (vezi toată discuția)