avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită urgent - executare - litigiu de munca
Discuție deschisă în Executare silită

urgent - executare - litigiu de munca

Buna ziua,


imi puteti spune care sunt termenele pt hotararile de la Curtea de Apel de dreptul muncii ?
Nu prea inteleg. Am inteles ca sunt executorii imediat. Totusi exista un termen de 15 zile de care tot aud??
Trebuie sa reintegrez un anagjat si sa ii platesc salariile din ziua concedierii pana in ziua reintegrarii.
L-am convocat in scris, i-am consemnat banii la cec si l-am anuntat prin executor si absolut nici o veste.

Mentionez ca salariile le-am platit pana in ziua reanganarii intr-o alta unitate, tot cu norma inteaga. Este corect ?
Poate primi banii din doua locuri, totusi ?

Cat despre reintegare, la ITM Cluj nu stiu daca sa imi primeasca decizia sau nu pt ca apare ca angajata in alta parte, cu 8 ore. La noi ar fi la fel. Totusi, eu am o hotarare de executat.

Ce consecinte pot fi ? Care ar fi sfaturile si ce se intampla in astfel de situatii ?

Multumsc mult
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 21:52, 11 Mai 2009
In primul rand ca normal ar fi ca salariatul dvs sa depuna o cerere in vederea executarii hotararrii.
Este indicat insa faceti si o adresa prin care sa-i comunicati ca trebuie sa revina la locul de munca in caz contrar se poate dispune desfacerea disciplinara a CIM pentru absente nemotivate.
Si ar mai fi cateva amanunte
Buna ziua, doamna!

Titlurile executorii se aduc la indeplinire deindata de catre cel obligat.
Termenele la care va referiti vizeaza neexecutarea hotararilor judecatoresti in domeniul "litigii de munca", sunt de 15 zile si sunt prevazute in art. 83 si art. 84 din Legea nr. 168/1999 privind solutionarea conflictelor de munca.

Dvs. ati efectuat toate diligentele in vederea executarii intocmai a hotararii judecatoresti si aveti si probe in acest sens (inscrisuri, respectiv OP, actul executorului, adresa in atentia angajatului).
Trimiteti si decizia la ITM pentru ca, asa cum corect spuneati, aveti o hotarare de executat iar sanctiunile din cele doua articole mentionate mai sus sunt inchisoarea sau amenda.

Dupa ce, formal, aduceti la indeplinire sentinta, asteptati un termen rezonabil, 10-15 zile. Daca angajatul nu se prezinta la serviciu, il convocati pentru cercetare disciplinara.
Multumesc mult !
fratilor..am mai postat si inalta parte problema mea dar nimeni nu m-a lamurit...sunt salariata aunie priamrii mari de oras....
spun primarie amre ca sa se inteleaga ca sunt catusi d eputin fonduri,bani.Am castigat niste drepturi salariale,sentinta e def si irevoc..si contabilul si cu primarul nu catadicsesc sa ne ea..ce tb sa facem?
va rog..urgent!B-)
Cu hotararea investita cu titlu definitiva si executorie va prezentati la executorul judecatoresc si depuneti o cerere de executare silita a debitorului. Veti achita taxe de timbru pentru incuviintarea executarii silite de catre instanta, taxe de timbru pentru executarea silita si un avans din onorariul executorului. De restul se va ocupa el. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Opunere la expertiza calcul salariu pentru executare silita... LOPY LOPY Salut, in februarie 2010 am castigat recursul unui proces litigiu de munca, si prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, am primit ... (vezi toată discuția)
277 codul muncii - refuzul de a face plata pana la recurs = infractiune? andra1234 andra1234 intrebare: un angajat a castigat in instanta drepturi salariale, societatea nu a primit inca hotararea judecatoreasca astfel incat sa o poata contesta ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie facut pentru punerea in executare a sentintei? suciu_diana suciu_diana Buna ziua, am intrat pe forumul de Dreptul Muncii, deoarece pe cel de executare nu mi s-a dat un raspuns pana acum. Va rog ajutati-ma cu un raspuns ... (vezi toată discuția)