avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals in inscrisuri si inregistrare frauduloasa in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals in inscrisuri si inregistrare frauduloasa in circulatie a unui autoturism

Buna ziua!

Am 27 de ani. Tatal meu a achizitionat pe numele meu, fara stirea mea un autoturism nou in anul 2006, cu factura fiscala prin intermediul unei societati comerciale care inca functioneaza. Stiu ca mi-a cerut buletinul , fara a-mi spune pentru ce anume. In anul 2007 a parasit domiciliul in care locuam impreuna cu el si mama. De atunci nu a mai revenit la domiciliu, nu stiu care este resedinta lui, dar nu a parasit Romania, intrucit a intentat in 2013 actiune de divort si partaj bunuri , prezentindu-se la proces.

Momentul in care am aflat ca sint "proprietarul" unui autoturism a fost in anul 2011, prin instiintare de la administratie financiara. Pina in 2011, el a avut grija sa plateasca inainte de termen impozitul pe masina si apartamentul proprietate comuna a lui cu mama.
Autoturismul este inscris in circulatie si tata il conduce, fiindca am primit anul curent o instiintare prin afisare de amenda contraventionala savirsita de catre el cu acest autoturism.

Din investigatiile facute la Adm.financiara am aflat datele autoturismului (marca si serie de motor).

Va rog, daca puteti sa-mi spuneti ce sanse am sa dovedesc si pe ce cale, ca tatal meu a savirsit aceste ilegalitati

Multumesc.

Mai mentionez faptul, ca eu nu am posedat niciodata carnet de conducere
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2013
Zorrba, utilizator
Cel mai recent răspuns: Zorrba , utilizator 09:45, 21 Noiembrie 2013
Din precizarile dv rezulta ca tatal dv in 2007a achizitionat pe numele meu, fara stirea mea un autoturism nou in anul 2006, cu factura fiscala prin intermediul unei societati comerciale care inca functioneaza.=pana aici nu este nici o ilegalitate
Dv aveti cunostiinta despre existenta pe rolul dv fiscal al bunului auto,prin impunerile anual comunicate de autoritatea fiscala
Care sunt acele ilegalitati la care faceti referire ?

ynocentta a scris:

Din precizarile dv rezulta ca tatal dv in 2007a achizitionat pe numele meu, fara stirea mea un autoturism nou in anul 2006, cu factura fiscala prin intermediul unei societati comerciale care inca functioneaza.=pana aici nu este nici o ilegalitate
Dv aveti cunostiinta despre existenta pe rolul dv fiscal al bunului auto,prin impunerile anual comunicate de autoritatea fiscala
Care sunt acele ilegalitati la care faceti referire ?

Cum putea achizitiona un autoturism pe numele meu, fara semnatura mea?

Cum a inscris acest autoturism in circulatie, fara semnatura mea?
Faptul ca nu aveti permis nu inseamna ca nu puteti cumpara o masina si inmatricula ,o poate conduce altcineva .Avand in vedere ca sunteti proprietar si dvs figurati in acte puteti vinde acea masina dupa ce platiti acele datorii la anaf si dupa mergeti la anaf,inmatriculari pentru ca sa nu mai figureze pe numele dvs.Sau vorbiti cu tatal dvs si ii spuneti ca ori face contract de vanzare-cumparare cu dvs si trece masina in proprietatea sa ori o vindeti altcuiva.Tatal dvs nu e prost a cumparat masina si a trecut-o pe numele dvs ca in caz de divort sa nu intre in masa partajabila la divort.Masina se afla la el?Daca da o puteti declara furata....
justice86 a scris:

Faptul ca nu aveti permis nu inseamna ca nu puteti cumpara o masina si inmatricula ,o poate conduce altcineva .Avand in vedere ca sunteti proprietar si dvs figurati in acte puteti vinde acea masina dupa ce platiti acele datorii la anaf si dupa mergeti la anaf,inmatriculari pentru ca sa nu mai figureze pe numele dvs.Sau vorbiti cu tatal dvs si ii spuneti ca ori face contract de vanzare-cumparare cu dvs si trece masina in proprietatea sa ori o vindeti altcuiva.Tatal dvs nu e prost a cumparat masina si a trecut-o pe numele dvs ca in caz de divort sa nu intre in masa partajabila la divort.Masina se afla la el?Daca da o puteti declara furata....

DATORIILE DIN AMENZILE RUTIERE SINT ACHITATE TOT DE CATRE TATAL MEU, actualmente la adm.financiara nemaiexistind nici o datorie. Nu pot lua legatura cu tatal meu, pentru ca acesta nu vrea sa vorbeasca nici cu mine, nici cu mama. In procesul de divort eu nu pot partcipa ca martor. Aveti dreptate despre intentia lui de a cumpara masina pe numele meu, intrucit, la partaj aceasta nu intra in discutie.

Ma gindeam s-o declar furata, dar se pare ca am depasit termenul de prescriptie pt. plingere.

Oricum, ea este inmtriculata in circulatie fara acordul meu, fara semnatura mea.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2013
Zorrba, utilizator
Nu ati scris ce doriti de fapt, sa ii faceti plangere penala pt fals in inscrisuri, sa revendicati masina sau sa fie inclusa in partaj ?

Alte discuții în legătură

Masina pe numele sotului emiliaiorga emiliaiorga Buna ziua! Am urmatoarea nelamurire: eu si sotul meu detinem un autoturism pe care l-am achizitionat in timpul casatoriei printr-un imprumut facut pe numele ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda rovinieta si transferul de proprietate al masinii ContSters218360 ContSters218360 Buna ziua. Am instrainat in anul 2009 un autoturism proprietate personala unei alte persoane care si-a exprimat promisiunea de a transcrie masina in ... (vezi toată discuția)
Sunt sanse? anniela anniela Buna ziua. In timpul casatoriei a fost achizitionat un autoturism ( 10.000 E), inainte de inmatriculare, fostul sot ( pe atunci sot ) face fara stirea sotiei ... (vezi toată discuția)